Čokoláda hořká BIO 70% 200g

831
1 hodnocení

  • Skladem
160 Kč
Kategorie: Čokoláda BIO
 

BIO čokoláda Zdravý den® obsahuje 70% kakaa. Vyrábí se ručně podle tradičních receptů děděných z generace na generaci. K výrobě čokolády se používají nepražené kakaové boby vzácné odrůdy Criollo s vysokým obsahem kakaového másla, které se pěstují v provincii Satipo v Peru na okraji Amazonského pralesa a jsou vysoce ceněné pro svou bohatou škálu ovocných a kořeněných chuťových odstínů a vyjímečné aroma. Tyto kakaové boby jsou skvělé pro výrobu jemné krémové čokolády, která se v ústech pomalu rozpouští a má výraznou chuť s lehkým nádechem citrusů a koření. Neobsahuje lecitin a lepek.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 2488kJ/593kcal, tuky 41g z toho nasycené mastné kyseliny 24g, sacharidy 50g z toho cukry 48g, bílkoviny 6,8g, sůl 0,2g.

Složení: kakaové boby* (67%), kakaové máslo* (3%), třtinový cukr panela* (*z ekologického zemědělství). Může obsahovat stopy mléka, sezamu, lískových ořechů a mandlí.

Skladujte v suchu a chladu, mimo dosah přímého slunečního světla.  Země původu: Peru. EAN 8594172692337

 

 

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.