Garantujeme Vám doručení zboží do Štědrého dne při objednávce do 11.12. Poté již nedokážeme 100% doručitelnost zaručit. Následující objednávky mohou být doručeny až druhý týden v lednu.

Kokosové mléko sušené 250g

1140
Neohodnoceno

Sušené instantní kokosové mléko je alternativou kokosového mléka v konzervě. Kokosové mléko se vyrábí z čerstvé dužiny kokosového ořechu. Aby se mohl vytvořit prášek je nutno použít maltodextrin a kasein sodný (jako emulgátor – zahušťovadlo).

Sušené kokosové mléko obsahuje 60 – 65% kokosového oleje a proto se nejlépe rozpouští v teplé nebo horké vodě. Na rozmixování použijeme mixér, šejkr nebo obyčejnou vidličku. Smícháme 1–3 polévkové lžíce sušeného mléka s cca 200 ml teplé vody a snadno tak vyrobíme mléko, smetanu či kokosový krém.

K čemu se hodí sušené kokosové mléko?

Vhodný na přípravu rúzných typů kaše, do smoothies, do různých nápojů, pudinků, krémů, polévek či dezertů, pro přípravu míchaných nápojů, dá se jíst i přímo lžičkou, k dochucení kávy, obilné kávy nebo kakaa.

Země původu kokosového mléka

Země původu: Srí lanka

Nutriční hodnoty na 100g :
Energie : 2827kJ / 682 kcal
Bílkoviny : 10,8g
Sacharidy / z toho cukry : 29,2g / 17,8g
Tuky / z toho nasycené : 58,4g / 54g
Vláknina : 0g
Sůl : <0g

Složení výrobku : extrakt z dužiny kokosu , maltodextrin, kaseinát sodný

 
 

  • Skladem
143 Kč
Kategorie: Kokosové mléko BIO
 

Kravské mléko lidé ve střední Evropě využívají již po staletí, bylo jedním ze základních potravinových zdrojů především na venkově. V té době nebylo mezi lidmi rozšířeno tolik mýtů, které dnes kolují napříč internetem, kdyby totiž mléko skutečně způsobovalo závažná onemocnění, lidé, žijící v souladu s přírodou, by jej rozhodně přestali konzumovat již dávno. Dříve se více využíval „zdravý selský rozum“ a intuice a cenná byla především vlastní zkušenost.

Náhrada živočišného mléka

Živočišné mléko bychom tedy neměli zatracovat, ale mohli bychom svůj jídelníček více zpestřit a potraviny střídat. Pestrá strava je základem šťastného a spokojeného života, podstatné je, aby byly suroviny výživné a bez nevhodných přísad, a aby to nebyly pokrmy ve stylu „fastfood“. Svou pozornost bychom měli také více zaměřit na životní styl, který vyznávali naši předkové – měli dostatek pohybu, tolik se nestresovali a využívali více přírodních zdrojů, jimiž jsou ovoce, zelenina, celozrnné obiloviny, luštěniny a zdravé tuky v různých semínkách a ořeších.

V souvislosti s živočišným mlékem a jeho náhradou můžeme hovořit o mléku z kokosového ořechu. Obsahuje totiž rovněž cenné živiny, jako je vápník, hořčík, železo, draslík, fosfor, selen, zinek, měď, mangan, vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamíny E a K. Významný je i obsah antioxidantů a enzymů, podporujících trávení a imunitní systém, a také velký obsah tuku.

Kokosové sušené mléko se získává lisováním šťávy z dužiny, která je velmi bohatá na obsah živin, nejde tedy přímo o vodu, která se nachází uvnitř kokosového ořechu. Šťáva se pak zbavuje vody procesem lyofilizace, při němž nedochází k přímému odpařování vody za tepla, ale k sublimaci zmrzlé tekutiny – přechodem z pevného skupenství do plynného při nízkém tlaku vzduchu. Tím se v původní surovině zachovají takřka všechny živiny v přirozené podobě.

Čerstvé nebo sušené kokosové mléko lze popíjet jako nápoj, nebo přidávat do různých sladkých dezertů, pudinků, obilných kaší a smoothies. Je lehce stravitelné, rychle dodává energii a neobsahuje lepek. Kokosové mléko sušené si zachová přibližně stejný obsah živin jako mléko čerstvé, stačí sušený prášek pouze rozmíchat s vodou.