Mandlová mouka BIO 400g

BIO mandlová mouka zdravýden® se vyrábí jemným rozemletím loupaných mandlí pěstovaných podle pravidel ekologického zemědělství. Je chutnou a zdravou alternativou k pšeničné mouce i k jiným moukám vyrobených z obilovin.

Má příjemnou mandlovou vůni a chuť a proto je velmi oblíbená při přípravě dezertů nebo výrobě cukroví a dortů. Je zdrojem bílkovin. Vhodný pro vegetariány a vegany. Neobsahuje lepek.

Použití: jako náhrada k pšeničné mouce i k jiným moukám vyrobených z obilovin. Vhodná do müsli, smoothie, jogurtů, na výrobu dezertů, krémů, cukroví nebo dortů.

CZ-BIO-002

Složení: 100% mandlová mouka z louopaných mandlí z ekologického zěmědělství.

Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 2686kJ/642kcal, Tuky: 57g z toho nasycené mastné kyseliny 5,5g, Sacharidy: 13g z toho cukry: 3,1g, Vláknina: 9,9g, Bílkoviny: 23g, Sůl: pod 0,01g.

Skladujte v suchu, mimo dosah přímého slunečního záření. Země původu: Španělsko.


  • Skladem
239 Kč
Kategorie: Mouky
 

Mandlovou mouku doma využijete především na pečení. Stejně tak jako mandle, ze kterých se vyrábí, má i tato mouka skvělou nezaměnitelnou chuť i aroma, takže je ideální pro přípravu cukrářských výrobků.

Její výhodou je i to, že je přirozeně bezlepková, proto je vhodná pro celiaky.

Můžete s ní nahradit část obilné mouky v receptu anebo použít pouze mouku mandlovou.

Mandlová mouka se vyrábí rozemletím blanšírovaných mandlí (mandlí zbavených slupek spařením horkou vodou). Mandlová mouka s certifikátem bio pochází z mandlí z ekologického zemědělství.

Přestože cena mandlové mouky je vyšší, než v případě běžných muk z obilí, mandlová mouka 1kg ve vaší kuchyni rozhodně najde své dobré místo. Je ideální přísadou do vánočního anebo jiného svátečního cukroví, na pečení dortů i dezertů, jako přísada do krémů, a samozřejmě nesmí chybět ani v oblíbených makronkách. Mimo jiné ji využijete jako skvělou přísadu do různých cereálních směsí.

Důležité je podtrhnout, že mandlová mouka pochází z rozemletých mandlí, které mají vysokou výživovou hodnotu.

Malá hrst mandlí denně je ideální zdravá svačinka, a proto i mandlová mouka vašemu tělu prospěje.

Mandle obsahují velké množství zdravých tuků a vlákniny, menší množství sacharidů a bílkoviny. Jsou dobrým zdrojem hořčíku, vápníku, dále draslíku, železa, zinku, selenu. Z vitamínů se v nich vyskytují vitamíny skupiny B a vitamín E. Obsahují i flavonoidy.

V lidovém léčitelství se mandle doporučují ke zlepšení kvality vlasů a nehtů, při kožních a nervových problémech, jako ochrana srdce, cév i zubní skloviny. Obsahují zdravé tuky, které prospívají našemu srdci, snižují tlak i cholesterol.

Nelze se proto divit, že se mandle na světě využívají již několik tisíc let.

I vám se určitě vyplatí, když je zařadíte do svého běžného jídelníčku – ať už v podobě celých mandlí anebo mandlové mouky.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.