Káva mletá BIO pražená 250g

Kód: 2105
€7,07
Skladem

Detailné informácie

Podrobný popis

Organická pražená mletá káva Zdravý den® pochádza z oblasti Chanchamayo v Peru v srdci dažďového pralesa. Ide o 100 % kávu Arabica odrody Typica, žltá a červená káva Bourbon, Cattura a Pache. Kávové kríky rastú v nadmorskej výške od 1400 do 1900 m v tieni veľkých stromov dažďového pralesa s ohľadom na životné prostredie a pôvodnú krajinu. Pestujú sa podľa pravidiel ekologického poľnohospodárstva. CZ-BIO-002

Vzhľadom na vysokú nadmorskú výšku dozrievajú plody kávy (čerešne) pomaly. Výsledkom je voňavá, aromatická káva s príjemnou chuťou kvetov, mandlí a lieskových orieškov, ktorá dlho zostáva v ústach. V záujme zachovania vysokej kvality a maximálnej chuti sa zrelé kávové čerešne zbierajú ručne a spracúvajú za mokra v mieste zberu.

Odporúčané použitie: Na 1 porciu (100 ml) mletej kávy použite najmenej 2 zarovnané čajové lyžičky (približne 7 g). Kávu zalejte horúcou vodou s optimálnou teplotou približne 90 °C.

Zloženie: pražená mletá káva 100% Arabica z ekologického poľnohospodárstva.

Krajina pôvodu: Peru

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.