Sója

Dejte se na domácí pěstování klíčků a můžete si sami vypěstovat také klíčky sóji.

 

Sója je považována za rostlinné maso a je bohatá na vitamíny A, B1, B2, B12, C, E, K, dále obsahuje niacin, kyselinu pantotenovou, minerální látky a stopové prvky jako vápník, draslík, hořčík, měď, železo, mangan, fosfor, síru, sodík, chlor a také je zdrojem bohatým na bílkoviny, glycin, cholin, karoten, biotin nebo saponin.

 

Její účinky ocení pacienti trpící revmatem, artritidou, cukrovkou, různými alergiemi, posiluje krevní oběh, imunitu, nervový systém, působí pozitivně proti stresu a apatii, jako prevence proti nádorovým onemocněním a podobně.

 

K pěstování klíčků můžete využít vhodné semena jako například Sója – semena na klíčky atd.

 

Může se konzumovat jak v čerstvém stavu, tak je vhodná i pro přípravu studené a teplé kuchyně jako jsou polévky, zeleninové či ovocné saláty, různé nápoje a podobně.

 

Pěstováním domácích klíčků si pěstujete produkty pro svoje zdraví i všestrannou kuchyň.