Doplňujte hořčík a zinek červeným jílem

Hořčík a zinek patří v současné stravě západní populace k nejvíce deficitním minerálům. Přirozeně se vyskytují zejména v oříšcích a semínkách a v menší míře v celozrnných obilovinách a luštěninách, jenže ne každý se takto zdravě stravuje. Jen si všimněte, kolik lidí nakupuje bílé pečivo, cukrovinky, alkoholické nápoje a nápoje sycené oxidem uhličitým, fastfoodové pokrmy a mnoho různých polotovarů s konzervanty a barvivy.

Každý z nich by měl věnovat pozornost změně jídelníčku a mimo jiné by mohl doplňovat tyto minerály červeným jílem. Jedná se o zdroj speciální zeminy, která je podrobována chemickým rozborům na obsah škodlivin, a díky tomu v ní samozřejmě žádné nenajdete. Zároveň se těží pouze ručně, takže se tu nevyskytují ani ropné látky, unikající z důlních strojů. Cerveny jil se užívá zejména na vnější aplikace, například formou zábalů, pleťových masek nebo výživných vlasových kúr. Minerály se vstřebají pokožkou do krevního oběhu a zároveň pomohou lépe vyživit přímo místo, kde se aplikují.