Blog o zdravé výživě

Impostor syndrom: Co to je a koho postihuje nejčastěji?

Neustále zpochybňujete svoje úspěchy a přisuzujete je náhodě? Necítíte se dost dobří a máte dojem,...

Pochutnejte si na máku, je zdravý

Mák se pěstuje již mnoho tisíc let, a pokud si odmyslíme ten technický, s vysokým procentem obs...

Jaká používat dochucovadla

Cukr Nejznámějším dochucovadlem na celé planetě je cukr. Spolu se solí tvoří základ výroby pokrmů a...

Vyznáte se v rostlinných olejích

Sezamový olej Sezam obsahuje obrovské množství vápníku, téměř srovnatelné s mákem setým, a pom...

Jak správně nakličovat semínka v akrylátových miskách

Představte si situaci, že si s nadšením pořídíte nakličovací nádobu, umístíte do ní semínka a p...

Jaký je rozdíl mezi microgreens a klíčením v miskách a sklenicích

Microgreens Semínka vám vzejdou všude tam, kde je dostatek tepla a vlhkosti. V počáteční fázi ...

Ostropestřec mariánský – nedoceněný bodlák

V devadesátých letech začaly u nás vycházet ve větším počtu knihy o zdravé výživě a zdravějším ...

Jak spolu souvisí diabetes, rakovina a imunita

Příčiny vzniku cukrovky a různých typů rakoviny nejsou jednoznačné a je nutné každou chorobu posuzov...

Co je to kortizol

Kortizol je jedním ze stresových hormonů, tvoří se v nadledvinkách a je to jedna z nejdůle...

Co je to rutin a kde jej nalézt

Rutin je látka, kterou naše tělo využívá k obnově cévního systému. S dostatkem rutinu, při...