Blog o zdravé výživě

Jste si jisti, že máte dostatek jódu

Některé prvky, obsažené v zemské kůře, patří k vzácnějším, a stává se, že se jejich obsah ...

Síra není jen symbol pekel

Síru obsahuje mnoho potravin živočišného i rostlinného původu a je to jeden z nejdůležitějších ...

Zrak je nejdůležitější lidský smysl

Většina důležitých orgánů v lidském těle je párových, jsou to např. dva jaterní laloky, dvě led...

Kouzlíme s hrachem

Hrášek, docela obyčejná zemědělská plodina, která vám vzejde i na balkoně nebo na malé předzahrádce,...

Červený jíl – uzemňující, vyživující a detoxikační přírodní surovina

Lidé, kteří jsou dobře v přeneseném slova smyslu „ukotveni do země neboli uzemněni“, bývají kli...

Za bohatstvím ájurvédských bylinných čajů

Za bohatstvím bylinných čajových směsí, které jsou sbírány, sušeny a míchány přímo v srdci nejv...

Vyměňte klasické těstoviny za celozrnné

Bez těstovin si nedokážeme představit italskou kuchyni a v naší zemi se staly součástí jídelníč...

Co víme o manganu

Mangan je jedním z mikroprvků, tedy stopových prvků v kovové vazební mřížce, který lidské ...

O vlivu zinku na naše zdraví

Moudří lidé ví, že stravovací režim by se měl přizpůsobit především obsahu živin, a nikoli reklamním...

Nedostatku železa v organismu si nemusíte zpočátku všimnout

Příznaky nedostatku železa v organismu bývají velmi nenápadné a hlavně nejednoznačné a lze je p...