Kuřecí Bujónka 130g

Kód: 6690
129 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Bujónka je určená k vaření a dochucení polévek, omáček, nebo masových či zeleninových směsí. Krásně dodá chuť při vaření rýže, bulguru, kuskusu apod. Jejímu použití se meze nekladou.

Složení:  zelenina 52,4% (cuketa, celer, rajče, cibule, mrkev, petržel, petrželová nať, česnek), kuřecí maso 37,5% hrubozrnná mořská sůl 10%, olivový olej, hřebíček, bobkový list.

Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou zvýrazněny tučně ve složení produktu.

Využitelnost:

  • Z Bujónky 130 g uděláte cca 3 l "vývaru".
  • Z Bujónky 220 g uděláte cca 5 l "vývaru".
  • Z Bujónky 330 g uděláte cca 7 - 8 l "vývaru".

Trvanlivost:

18 měsíců při teplotě do 25°C

Po otevření je nutno uchovávat v lednici a spotřebovat během jednoho měsíce. 

Nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota 328 kJ / 78 kcal
Tuky 3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,9 g
Sacharidy 2,7 g
z toho cukry 2 g
Bílkoviny 9,3 g
Sůl 10,7 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Většina z vás bude dobře znát hovězí, kuřecí, houbové a zeleninové bujóny, zabalené v papírovém obalu či plastové fólii. Tyto obalové materiály jsou sice zdravotně nezávadné, ale při jejich narušení jimi mohou snadno proniknout nežádoucí nečistoty. K protržení papíru nebo plastu může dojít velmi snadno například při nešetrné přepravě. Nad tímto problémem se zamyslela paní Lenka Vlasáková, která se rozhodla vyrábět vlastní bujóny a balit je zásadně do skla. Do sklenic s plechovým víčkem.

Výroba bujónů značky Bujónka od paní Vlasákové zaujala mnohé prodejce zdravé výživy, neboť se jedná o produkty kvalitní, pouze přírodního složení, bez umělých konzervantů, aromat a barviv. Naleznete v nich pouze hovězí či kuřecí maso, více druhů zeleniny, některé druhy hub (hlíva ústřičná, žampiony), olivový olej, koření a hrubozrnnou mořskou sůl. Na těchto vynikajících bujónech si bezpochyby pochutná celá rodina.