Čočka BIO semena na klíčení 200g

221
4 hodnocení

  • Skladem
69 Kč
Kategorie: Semínka na klíčení BIO (microgreens)
 

BIO semena čočky Zdravý den® určená k celoročnímu klíčení. Jsou čerstvou a kvalitní luštěninou vhodnou k přímé konzumaci nebo jako přísada do rozličných jídel. Mají jemnou chuť.

Složení: Semena čočky jedlé (Lens esculenta) z ekologického zemědělství.

Doporučené užití: Na ozdobení pečiva, do polévek, zeleninových nebo těstovinových salátů. Konzumujte nejlépe syrové pro zachování všech výživných látek.

Návod k přípravě:
Doba namáčení: 8-12 hodin
Doba klíčení: 4-6 dní
Ideální teplota: cca 20 °C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 1-5 cm

Před konzumací propláchnete vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce.

 

 

 

Použití: Vhodné do polévek, salátů, těstovin, na zdobení pečiva, při přípravě zeleninové šťávy a nejlepší je konzumace v čerstvém stavu.

 

 

Návod k přípravě:

 

Doba namáčení: 8-12 hodin

Doba klíčení: 4-6 dní

Ideální teplota: cca 20°C

Propláchnout vodou: 2-3x denně

Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cm

 

Před konzumací klíčky propláchněte. Klíčky je možné uchovat 1-2 týdny v lednici.

Země původu: Itálie

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.