Maca BIO 180 tablet

Kód: 342
259 Kč
Skladem

Pro své mimořádné účinky je známá také pod názvem peruánský ženšen. Získává se z kořene rostliny Maca rostoucí na náhorních planinách ve vysoké nadmořské výšce peruánských And na polích bohatých na minerální látky. Neobsahuje lepek.

CZ-BIO-002

Složení: 100% prášek z kořene maca (Lepidium meyenii) z ekologického zemědělství. Kapsle: 100% celulóza. Vhodné pro vegetariány i vegany.

Doporučené dávkování: 3-6 kapslí 3x denně. Zapít dostatečným množstvím nápoje. Množství účinné látky v 1 kapsli: 333mg prášku maca. Množství účinné látky maca na denní dávku 3-6g. Celková hmotnost: 60g

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1633kJ/390kcal, tuky 3,8g z toho nasycené mastné kyseliny 1,6g, sacharidy 75g z toho cukry 32g, bílkoviny 14g, sůl 0,04g.

Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu a chraňte před teplem. Skladujte mimo dosah dětí. Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící matky. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Země původu: Peru. Neobsahuje žádná aditiva, barviva nebo dochucovadla.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řeřicha peruánská neboli maca peruánská se řadí mezi superpotraviny, adaptogeny i afrodiziaka. A přezdívá se jí také „peruánský ženšen“. Na jednu malou rostlinku (Lepidium meyenii) z jihoamerických And je to tedy docela slušný výkon.

Je tedy jasné, že účinky této rostliny na zdraví člověka nejsou zanedbatelné.

Maca se získává z kořene řeřichy peruánské a v našich podmínkách ji v obchodech seženete v podobě prášku anebo ještě lépe maca tablet či maca kapslí. Tablety maca stačí jednoduše zapít vodou a můžete účinky této rostliny na zdraví člověka vyzkoušet i vy.

Co všechno můžete od kořenů řeřichy peruánské očekávat?

Maca peruánská je drobná vysokohorská rostlina, která žije ve velice nepříznivých a náročných klimatických podmínkách. Není proto divu, že si veškeré dostupné živiny schraňuje do malého bulvovitého kořene, který připomíná řepu. A její poklady můžete díky tabletám maca peruánská využít i vy.

Sušený kořen rostliny obsahuje přes šedesát procent sacharidů, je tedy jasné, že se jedná o opravdu výživnou potravu. Dále v něm najdeme mnoho bílkovin, vlákniny, minerálů, vitamínů, aminokyselin, také stopové prvky, mastné kyseliny, saponiny, třísloviny, alkaloidy, steroly a řadu dalších zajímavých látek.

V lidovém léčitelství místních obyvatel se maca používá již několik tisíc let, záměrně pěstovaná byla již v říši Inků.

Podle poznatků přírodní medicíny je možné prášek z kořene využít na celkovou podporu vitality a zvýšení fyzické i psychické odolnosti člověka.

Pověstné jsou především účinky na podporu plodnosti a sexuální výkonnosti, maca se využívá také pro harmonizaci menstruačního cyklu, úlevu při menopauze a na podporu mužské erekce.

Sportovci jistě ocení vysoký obsah sterolů.

Všechny tyto účinky kořene maca na lidské zdraví jsou v přírodním léčitelství dlouho známé, ovšem odbornými studiemi dosud nepotvrzené.

5
3x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LS Avatar autora | 19.10.2023
👍

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.