Amylon Prášek kypřicí do perníku bezlepkový BIO 18 g bez fosfátů

Kód: 0063413
13 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kypřící prášek do perníku bezlepkový a v biokvalitě. Vhodný pro celiaky i pro spotřebitele se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Složení: Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinyny draselné, uhličitany sodné, perníkové koření* (skořice Cassia*, hřebíček*, anýz*, kardamon*, koriandr*). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Energetická hodnota 1 048 kJ / 247 kcal
Tuky: 1,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 55,2 g
z toho cukry: 6,2 g
Bílkoviny: 1,3 g
Sůl: 15,4 g

 

Také milujete doma upečený perník? Perník proslavil ve světě i město Pardubice, kde se tyto pochoutky pečou dodnes, ale jak se říká, domácí perník je zkrátka domácí perník.

Do perníkového těsta se přidává i kypřící prášek do perníku, jinak by nebylo dostatečně vláčné a měkké, lepilo by se vám na jazyk a perník by zřejmě ani nebylo možné nakrájet a podávat na talíř. Kypřicí prášky jsou základní surovinou pro celou řadu pečených buchet a žádná hospodyňka se bez nich neobejde.

Kypřicí prášek do perníku složení – tento výraz by vás měl zajímat i přesto, že výrobcům těchto surovin plně důvěřujete. Měli byste totiž rozlišovat mezi prášky s fosfáty a bez fosfátů.  Fosfáty jsou soli kyseliny fosforečné a nadbytek fosforu spouští v organismu nepřiměřené reakce, zejména se váže s hořčíkem a vápníkem, které vyplavuje z těla, což může způsobit řadu zdravotních problémů, například osteoporózu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.

Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.