Amylon Puding vanilkový bezlepkový BIO 40 g

Kód: 00610039
22 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Amylon Puding vanilkový bezlepkový BIO 40 g

Tipy na použití:

  • domácí termix - klasicky připravíme horký pudink a ještě za tepla vmícháme 250 g měkkého tvarohu, poté necháme vychladnout
  • pečení - horký pudink lze nalít na syrové těsto vylité na pekáči, můžete přidat ovoce, čokoládu či ořechy dle libosti a následně zapéct
  • studené dezerty - vychladlý pudink ozdobený ovocem bude krásně vypadat třeba v elegantních skleničkách, dekorujte ještě šlehačkou, strouhanou čokoládou nebo drcenými ořechy
  • sladká omáčka - při přípravě můžete přidat více mléka a udělat z horkého pudinku sladkou omáčku pro zalití například ovocných knedlíků, buchtiček nebo štrúdlu
  • zahušťování - u sladkých jídel, kupříkladu u ovocných omáček, pokud nemáte doma jiné zhušťovadlo, můžete sáhnout po pudinku, přidávejte po malých dávkách dle potřeby do vařícího pokrmu
  • náplně, krémy - vychladlý pudink připravený s menším množstvím mléka výborně poslouží jako krém do dortu nebo jako náplň do koblih, věnečků a dalších dezertů

Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudingový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku.

Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i bioprodukty. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.

Pudink se vyrábí z kukuřičného škrobu, je tedy bezlepkový. Vanilkovou vůni a chuť zajišťuje mletá vanilka a vanilkový extrakt. Mletá vanilka se mele přímo ze sušených lusků a i extrakt se získává z pravé přírodní vanilky.

Složení: Kukuřičný škrob*, mletá vanilka* (1,5 %), vanilkový extrakt. Může obsahovat stopy vajec a mléka.

*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Energetická hodnota 378 kJ / 91 kcal

Tuky:

1,3 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

0,9 g

Sacharidy:

17,0 g

z toho cukry:

11,1 g

Bílkoviny:

2,9 g

Sůl:

0,09 g

 

Vanilkový pudink není v českých domácnostech neznámým pojmem. Zejména proto, že byl vyráběn a propagován českou firmou Amylon již za socialismu. Stal se součástí oblíbených sladkých dezertů, dortů, zmrzlinových pohárů a omáček a děti si na něm pochutnávaly ve škole i v podobě buchtiček se šodó. 

Vanilkový pudinkový prášek v BIO kvalitě se vyrábí tradiční recepturou z kukuřičného škrobu a lze jej využít i méně tradičním způsobem do zahušťování těsta pro palačinky. Ty mohou být i veganské, připravené pouze z mouky, vody a zahuštěné pudinkem. Těsto bude díky pudinkovému škrobu dostatečně pevné a vláčné i bez vejce a mléka a chcete-li, mléko živočišné můžete nahradit mlékem rostlinným, například mandlovým či kokosovým.

Pudinková příchuť palačinkám dodá zajímavý exotický nádech, a pak už jen stačí potírat je meruňkovým nebo jahodovým džemem a třeba i veganskou zakysanou smetanou z loupaných mandlí a citronové šťávy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.

Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.