Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
Pro horké dny doporučujeme chladicí sáček – ochrání Váš balíček před teplem.❄️
Agar prášek 10 g BIO AMYLON
Kód: 015482034Detailní popis produktu
Želírovací látka jako alternativa živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a funguje výborně. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě.EANs | 18594006662793, 8594006662796 |
Podrobná specifikace | Želírovací látka agar-agar se vyrábí z mořských řas, bez problémů nahradí živočišnou želatinu a dokonce rychleji tuhne. V Asii je to už po staletí nejběžnější želírovací prostředek. |
Návod k použití | Smíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus atd |
Výživové údaje na 100 g | Energetická hodnota: 700 kJ / 167 kcal. Tuky: 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 0,7 g. Z toho cukry: 0,7 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 0,0 g. Sůl: 1,25 g. |
Skladování | Skladujte v suchu do 30°C |
Legislativní zařazení | Rostlinný želírující prostředek. |
Rostlinný produkt | ANO |
Bez lepku | ANO |
Bez přidaného cukru | ANO |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření a pečení |
---|---|
EAN: | 8594006662796 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.
Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.