ClickCease

Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
Pro horké dny doporučujeme chladicí sáček – ochrání Váš balíček před teplem.❄️

Agar prášek 10 g BIO AMYLON

Kód: 015482034
41 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

Želírovací látka jako alternativa živočišné želatiny. Agar je bez chuti a bez zápachu a funguje výborně. Vyrábí se z mořských řas, neobsahuje lepek. Od českého výrobce, v biokvalitě.

EANs18594006662793, 8594006662796
Podrobná specifikace

Želírovací látka agar-agar se vyrábí z mořských řas, bez problémů nahradí živočišnou želatinu a dokonce rychleji tuhne. V Asii je to už po staletí nejběžnější želírovací prostředek.

Vzniká povařením červené mořské řasy tengusa, vzniklý vývar má po zchladnutí gelovitou konzistenci a nakonec zcela ztuhne. Tato hmota se následně usuší a poté pokrájí, nadrtí nebo namele.

Agar je nutné přivést k varu, aby mohl poté želírovat. K tuhnutí naopak nepotřebuje lednici, protože k němu dochází už při 35-40 °C. Čas nutný ke ztuhnutí je mnohem kratší než u želatiny.

Amylon je česká značka škrobových potravin založená v roce 1912 na Vysočině. Od roku 2011 vyrábí řadu bezlepkových výrobků v biokvalitě.

Tipy na použití

Základní želatina: Smíchejte 1 lžičku agaru s 250 ml vody, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, dokud se prášek zcela nerozpustí. Nalijte do formy, nechte a uchovávejte v lednici.

Džem: 500 g ovoce rozmixujte nebo rozmačkejte a přiveďte k varu. Přidejte 1 lžičku agaru rozmíchanou v troše vody a vařte do rozpuštění. Doslaďte podle chuti a nalijte do sklenic. Uchovávejte v lednici nebo zavařte.

Želé bonbony a ozdoby: 1 lžičku agaru vařte 2 minuty ve 250 ml ovocného džusu. Nalijte do formiček na led nebo na plech v tenké vrstvě. Nechte ztuhnout a vykrajujte různé tvary.

Návod k použitíSmíchejte bio agar (10 g) v 1 litru studené vody a podle potřeby doslaďte. Vaříme za stálého míchání 3 minuty. Po uvaření necháme mírně vychladnout. Nalijte do formy a necháme ztuhnout v chladničce. Můžete také připravit organický agar z ovocné šťávy, džus atd
Výživové údaje na 100 gEnergetická hodnota: 700 kJ / 167 kcal. Tuky: 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 0,7 g. Z toho cukry: 0,7 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 0,0 g. Sůl: 1,25 g.
SkladováníSkladujte v suchu do 30°C
Legislativní zařazeníRostlinný želírující prostředek.
Rostlinný produktANO
Bez lepkuANO
Bez přidaného cukruANO

Doplňkové parametry

Kategorie: Vaření a pečení
EAN: 8594006662796

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.

Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.