ClickCease
Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
54 položek celkem
Česká tibetská houba na mléčný kefír 4949
Stevikom
124 Kč
54/94
České tibi krystaly (vodní kefír)
299 Kč
4099
Český kombucha kit
649 Kč
3973
GRIZLY Třtinový cukr 1000 g
58 Kč
0066812
nekonecny bp
149 Kč
9767
kvasek
100 Kč
6894
vyr 1070 TANAY 500G
169 Kč
8194
Stevikom
134 Kč
10552
Villi bp
149 Kč
8467
6087 2 tanay ceylon cerny caj
294 Kč
7969
kefírová
Mléčný kefír
Na objednávku: 7 dní
99 Kč
9739
teplomer
Teploměr
Skladem
150 Kč
9765
Alpské mléko 6648
pivo 8469
jogurtová
99 Kč
6783
bulgaricus 3.s1
149 Kč
9717
7syprm.s1
99 Kč
9729
bulgaricus 1.s1
149 Kč
9705
Český tibi kit
749 Kč
4950
acido
Acidofilní kultura
Na objednávku: 7 dní
99 Kč
9696
bulgaricus 7.s1
149 Kč
9714
pipeta
10 Kč
9762
e84.s1
79 Kč
9726
natto 7048955 1280
324 Kč
12312
vyr 1298 TANAY 250G
99 Kč
8195
syr
1 798 Kč
10492
Kvasinky vínka
20 Kč
12309
Kefír kit
549 Kč
6634
tempeh 4930032 1280
274 Kč
12318
salvia paradise kombucha nasada 2226694 1000x1000 square
158 Kč
10633
České zázvorové pivo/limonáda kit
799 Kč
8470
balicek tvaroh.s1
505 Kč
9829
tvaroznik
250 Kč
9759
bulgaricus 6.s1
199 Kč
9708
Finský Viili kit
599 Kč
8468
Nahoru
Další produkty

Fermentace je proces rozkladu organických látek. Ze složitějších organických vazeb vznikají látky jednodušší a tento jev má obrovský význam i pro lidský organismus. Zpravidla hovoříme o fermentaci sacharidů, kdy se rozkládá například ovocný cukr (fruktóza) anebo mléčný cukr (laktóza), a výslednými produkty jsou kupříkladu tvaroh, jogurt, kefír či fermentované nápoje (kombucha).

Značnou výhodou fermentačních procesů je provádět je a mít je zcela pod kontrolou i v domácím prostředí. Můžete si pak s pomocí živé kultury vyrábět to, co vám přinese užitek v podobě chutného a zdravého kvašeného produktu.

Mohli bychom si také objasnit, co je kultura? Obecně se jedná o seskupení různých zdraví prospěšných mikroorganismů, které se na fermentaci podílí. Jsou to většinou kmeny bakterií a kvasinek, co spolu žijí ve vzájemné symbióze, a ty také bývají součástí střevního traktu. Tato probiotika napomáhají s trávením potravy, rozkládají ji a umožňují ji tím pádem lépe využít, a zároveň se starají o to, aby trávicí soustavu neosídlily nežádoucí patogenní mikroorganismy.

Jestliže tedy konzumujeme tyto živé kultury například v mléčných výrobcích, zlepšujeme naše zdraví v mnoha ohledech, v první řadě posilujeme přirozenou imunitu a silný imunitní systém je vždy základ pro udržení pevného zdraví i ve vyšším věku.

BIO kultury můžete zakoupit pro výrobu jogurtů, měkkého sýra, tvarohu či mléčného kefíru. Prodávají se i kultury pro výrobu finského jogurtu Viili a kultury potřebné pro vytvoření perlivého nápoje z Kombuchy či z krystalků Tibi, anebo pro produkci nealkoholického zázvorového piva. Veškeré uvedené procesy lze provádět v domácnosti při pokojové teplotě a dodržíte-li postup uvedený v návodu, můžete se těšit z vlastních fermentovaných nápojů či potravin tak dlouho, jak chcete, v podstatě po neomezeně dlouhou dobu.