Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
51 položek celkem
Česká tibetská houba na mléčný kefír 4949
Český kombucha kit
649 Kč
3973
Stevikom
134 Kč
10552
Stevikom
124 Kč
54/94
vyr 1070 TANAY 500G
169 Kč
8194
GRIZLY Třtinový cukr 1000 g
58 Kč
00613975
6087 2 tanay ceylon cerny caj
294 Kč
7969
kvasek
100 Kč
6894
tibi
349 Kč
4099
Villi bp
149 Kč
8467
nekonecny bp
149 Kč
9767
bulgaricus 3.s1
149 Kč
9717
Alpské mléko 6648
kefírová
99 Kč
9739
pivo 8469
bulgaricus 1.s1
149 Kč
9705
jogurtová
99 Kč
6783
teplomer
Teploměr
Skladem
150 Kč
9765
7syprm.s1
99 Kč
9729
pipeta
10 Kč
9762
syr
1 699 Kč
10492
Český tibi kit
799 Kč
4950
bulgaricus 5.s1
149 Kč
9720
bulgaricus 2.s1
149 Kč
9711
acido
99 Kč
9696
České zázvorové pivo/limonáda kit
749 Kč
8470
Kefír kit
549 Kč
6634
Kvasinky vínka
15 Kč
12309
e84.s1
79 Kč
9726
tvaroznik
250 Kč
9759
bulgaricus 6.s1
199 Kč
9708
probioticka
199 Kč
9702
Finský Viili kit
599 Kč
8468
tempeh 4930032 1280
250 Kč
12318
natto 7048955 1280
300 Kč
12312
salvia paradise kombucha nasada 2226694 1000x1000 square
158 Kč
10633
koji 9867A85
tofu 4081697 1280
150 Kč
12315
Nahoru
Další produkty

Fermentace je proces rozkladu organických látek. Ze složitějších organických vazeb vznikají látky jednodušší a tento jev má obrovský význam i pro lidský organismus. Zpravidla hovoříme o fermentaci sacharidů, kdy se rozkládá například ovocný cukr (fruktóza) anebo mléčný cukr (laktóza), a výslednými produkty jsou kupříkladu tvaroh, jogurt, kefír či fermentované nápoje (kombucha).

Značnou výhodou fermentačních procesů je provádět je a mít je zcela pod kontrolou i v domácím prostředí. Můžete si pak s pomocí živé kultury vyrábět to, co vám přinese užitek v podobě chutného a zdravého kvašeného produktu.

Mohli bychom si také objasnit, co je kultura? Obecně se jedná o seskupení různých zdraví prospěšných mikroorganismů, které se na fermentaci podílí. Jsou to většinou kmeny bakterií a kvasinek, co spolu žijí ve vzájemné symbióze, a ty také bývají součástí střevního traktu. Tato probiotika napomáhají s trávením potravy, rozkládají ji a umožňují ji tím pádem lépe využít, a zároveň se starají o to, aby trávicí soustavu neosídlily nežádoucí patogenní mikroorganismy.

Jestliže tedy konzumujeme tyto živé kultury například v mléčných výrobcích, zlepšujeme naše zdraví v mnoha ohledech, v první řadě posilujeme přirozenou imunitu a silný imunitní systém je vždy základ pro udržení pevného zdraví i ve vyšším věku.

BIO kultury můžete zakoupit pro výrobu jogurtů, měkkého sýra, tvarohu či mléčného kefíru. Prodávají se i kultury pro výrobu finského jogurtu Viili a kultury potřebné pro vytvoření perlivého nápoje z Kombuchy či z krystalků Tibi, anebo pro produkci nealkoholického zázvorového piva. Veškeré uvedené procesy lze provádět v domácnosti při pokojové teplotě a dodržíte-li postup uvedený v návodu, můžete se těšit z vlastních fermentovaných nápojů či potravin tak dlouho, jak chcete, v podstatě po neomezeně dlouhou dobu.