42 položek celkem
kombucha
199 Kč

Vše potřebné najdete v kombucha kitu

Kód: 4093
tibi
249 Kč

Vše potřebné najdete v tibi kitu

Kód: 4099
Kombucha kit
549 Kč
Kód: 3973
Tibetská houba mléčný kefír
399 Kč

Vše potřebné najdete v mléčný kefír kit Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě 

Kód: 4949
žitný kvásek
100 Kč

Doplňky pro pečení chleba  

Kód: 6894
Willi
149 Kč

Vše potřebné najdete v Viili kit Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě 

Kód: 8467
Tibi kit
Tibi kit
Skladem
599 Kč
Kód: 4950
Real Ginger Beer made with Water Crystals not yeast 48332
299 Kč

Vše potřebné najdete v zázvorové pivo kitu

Kód: 8469
6087 2 tanay ceylon cerny caj
299 Kč
Kód: 7969
domácí jogurt
99 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 6783
cukr 5kg
250 Kč
Kód: 00616544
vyr 1070 TANAY 500G
180 Kč
Kód: 8194
GRIZLY Třtinový cukr 1000 g
59 Kč
Kód: 00613975
Mléčný kefír
99 Kč

Vše potřebné najdete v mléčný kefír kit Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě 

Kód: 9739
Alpské mléko Kód: 6648
7syprm.s1
99 Kč
Kód: 9729
Zázvorové pivo kit
649 Kč
Kód: 8470
pipeta
10 Kč
Kód: 9762
Kefír kit
599 Kč
Kód: 8468
Třtinový cukr Demerara světlý
249 Kč
Kód: 7193
bulgaricus 2.s1
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9711
Guzzanti GZ 706
999 Kč

jogurtovač • příkon 14 W • časovač • 7 skleniček o objemu 170 ml • celkový objem 1,2 l • LCD displej • snadné čištění • český návod s recepty • barva bílá • rozměry balení 13 ×...

Kód: 6651
Kefír kit
459 Kč
Kód: 6634
Třtinový cukr 0,5 kg
48 Kč
Kód: 0011158
teplomer
Teploměr
Skladem
150 Kč
Kód: 9765
bulgaricus 3.s1
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9717
bulgaricus 7.s1
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě. 

Kód: 9714
bulgaricus 1.s1
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9705
How to Make Yogurt 4
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9767
tvaroznik
250 Kč
Kód: 9759
Kefír kit
749 Kč
Kód: 9740
e84.s1
79 Kč
Kód: 9726
creamstarter
99 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě. 

Kód: 9678
balicek tvaroh.s1
544 Kč
Kód: 9829
bulgaricus 4.s1
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9723
bulgaricus 5.s1
Tvaroh
Skladem
149 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě. 

Kód: 9720
bulgaricus 6.s1
199 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě. 

Kód: 9708
milk 7621598 640
199 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9702
milk 518067 640
99 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 9696

Fermentace je proces rozkladu organických látek. Ze složitějších organických vazeb vznikají látky jednodušší a tento jev má obrovský význam i pro lidský organismus. Zpravidla hovoříme o fermentaci sacharidů, kdy se rozkládá například ovocný cukr (fruktóza) anebo mléčný cukr (laktóza), a výslednými produkty jsou kupříkladu tvaroh, jogurt, kefír či fermentované nápoje (kombucha).

Značnou výhodou fermentačních procesů je provádět je a mít je zcela pod kontrolou i v domácím prostředí. Můžete si pak s pomocí živé kultury vyrábět to, co vám přinese užitek v podobě chutného a zdravého kvašeného produktu.

Mohli bychom si také objasnit, co je kultura? Obecně se jedná o seskupení různých zdraví prospěšných mikroorganismů, které se na fermentaci podílí. Jsou to většinou kmeny bakterií a kvasinek, co spolu žijí ve vzájemné symbióze, a ty také bývají součástí střevního traktu. Tato probiotika napomáhají s trávením potravy, rozkládají ji a umožňují ji tím pádem lépe využít, a zároveň se starají o to, aby trávicí soustavu neosídlily nežádoucí patogenní mikroorganismy.

Jestliže tedy konzumujeme tyto živé kultury například v mléčných výrobcích, zlepšujeme naše zdraví v mnoha ohledech, v první řadě posilujeme přirozenou imunitu a silný imunitní systém je vždy základ pro udržení pevného zdraví i ve vyšším věku.

BIO kultury můžete zakoupit pro výrobu jogurtů, měkkého sýra, tvarohu či mléčného kefíru. Prodávají se i kultury pro výrobu finského jogurtu Viili a kultury potřebné pro vytvoření perlivého nápoje z Kombuchy či z krystalků Tibi, anebo pro produkci nealkoholického zázvorového piva. Veškeré uvedené procesy lze provádět v domácnosti při pokojové teplotě a dodržíte-li postup uvedený v návodu, můžete se těšit z vlastních fermentovaných nápojů či potravin tak dlouho, jak chcete, v podstatě po neomezeně dlouhou dobu.