Prášek kypřicí do pečiva bez fosfátů bezlepkový 12 g BIO AMYLON
Kód: 015450012Detailní popis produktu
Výborný pomocník při pečení, vaše těsto bude odlehčené a nadýchané. Pomůže vám připravit skvělé bábovky, muffiny nebo sušenky. Prášek do pečiva Amylon neobsahuje fosfáty. Nakypření zajistí vinný kámen a jedlá soda.EANs | 8594006668255, 18594006668252 |
Podrobná specifikace | Tipy:
Kypření vytváří v těstu bublinky vzduchu, tím je těsto odlehčené a nabyde na objemu. Jde toho docílit dvěma způsoby – biologickým (droždí) nebo chemickým (bublinky vzniknou chemickou reakcí kyselin a zásad). Rozdíl bezfosfátového a fosfátového prášku:
|
Návod k použití | Na přípravu třeného, křehkého a pšikotového těsta, perníku, palačinek apod. Těsto zpracováváme rychle, aby prášek působil až po vložení do trouby. Na 0,5 kg mouky: těsta třená - celý sáček, těsta křehká - 2/3 obsahu sáčku, těsta knedlíková - 1/3 obsahu sáčku. |
Výživové údaje na 100 g | Energetická hodnota: 705 kJ / 166 kcal. Tuky: 0,0 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 41,0 g. Z toho cukry: 0,0 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 0,5 g. Sůl: 15,4 g. |
Skladování | Skladujte v suchu. |
Legislativní zařazení | Výrobek ze škrobu - kypřící prášek. |
Rostlinný produkt | ANO |
Bez lepku | ANO |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření a pečení |
---|---|
EAN: | 8594006668255 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.
Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.