Cukr vanilkový 8 g BIO AMYLON
Kód: 015421024Detailní popis produktu
BIO vanilkový cukr s pravou bourbonskou vanilkou slouží jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst. Přidává se do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů. Je vhodný na posypání koláčů, palačinek nebo kaše.EANs | 08594006667883, 18594006667767, 8594006667098, 8594006668392 |
Podrobná specifikace | BIO vanilkový cukr je kvalitní alternativou běžně dostupného. Neobsahuje syntetické aroma, ale rozdrcené lusky bourbonské vanilky. Jeho hlavní složkou je třtinový cukr, který se vyrábí z cukrové třtiny jejím lisováním a následně vařením získané šťávy. Tento vanilkový cukr je jedním z BIO řady produktů od společnosti AMYLON. Ocení ho především spotřebitelé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. BIO potraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Tipy a recepty na použití BIO vanilkového cukru:
|
Návod k použití | Jako přísada na pečení a zvýraznění chuti kynutých, třených a piškotových těst, přidáme do krémů, tvarohů, zmrzlin a koktejlů, sypeme jím koláče, palačinky nebo kaše. |
Výživové údaje na 100 g | Energetická hodnota: 1692 kJ / 398 kcal. Tuky: 0,2 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,0 g. Sacharidy: 98,9 g. Z toho cukry: 98,0 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 0,1 g. Sůl: 0,01 g. |
Skladování | Skladujte v suchu. |
Legislativní zařazení | Přírodní sladidlo - cukr s přísadami. |
Rostlinný produkt | ANO |
Přirozeně bezlepkový | ANO |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření a pečení |
---|---|
EAN: | 8594006668392 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.
Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.