Klasické brambůrky, jak se přezdívá bramborovým chipsům, nejsou zrovna ideální zdravou potravinou, vhodnou pro mlsání u televize. Lidé jí ve světě zkonzumují obrovské množství a přitom si neuvědomují, že brambůrky obsahují karcinogenní akrylamid a někdy až čtyřicet procent tuku, což není zrovna nejlepší vizitka. Jestliže také patříte k pravidelným konzumentům přesolených brambůrek mnohdy rafinovanou kuchyňskou solí, smažených na kdovíjakém oleji, máme pro vás lepší tip. Vyzkoušejte chipsy s dýňovou moukou.
Základ tvoří sice hrachová mouka, doplněná vysoce jakostním slunečnicovým olejem a sušenými brambory, s přídavkem dýňové mouky, ale podstatné je, že se jedná o mnohem zdravější variantu chipsů, vhodnou pro častější konzumaci.
Opusťte tedy raději zajetý model stravování, v němž mají bramborové chipsy své nezastupitelné místo, a orientujte se na výrobky výživnější, z přirozených surovin, šetrněji zpracované a vhodné i pro děti.