V některých prodejnách zdravé výživy se to hemží tolika cizojazyčnými výrazy, že vám z toho jde hlava kolem. Kdo se v tom všem má vyznat? Také vlastně nevíte, co je to Amalaki, a co obnáší konzumace Nopálu?
Umeocet - je slano-kyselá šťáva vzniklá fermentací japonských švestiček Umeboshi. Je to vynikající dochucovadlo, napomáhá trávení a zbavuje únavy.
Miso – pasta miso je také velmi oblíbené a žádané dochucovadlo, je známé jako „japonský zázrak“, vyrábí se fermentací kvalitních sojových bobů, mořských řas, rýže a houby Koji (Aspergillus oryzae).
Yuzu – je exotické ovoce s velmi vysokým obsahem vitamínu C, původem z jihovýchodní Asie.
Amalaki – známe také jako „indický angrešt“. Toto exotické ovoce obsahuje zejména mnoho vitamínu C a vlákniny a využívá se v indické medicíně Ájurvédě jako léčivo.
Alfalfa – naklíčená semena tolice vojtěšky Alfalfa dodávají do organismu mnoho minerálů a stopových prvků, které pomáhají proti překyselení.
CBD – jsou kanabinoidy získané z konopí. Nemají psychoaktivní účinnost, není to droga a naopak obsahují mnoho důležitých živin.
Ghí – je přepuštěné kravské máslo, je to 100% čistý tuk, nic jiného neobsahuje, ani laktózu, ani mléčný protein.
Goji – neboli Kustovnice čínská je exotické ovoce s vysokým obsahem karotenoidů a vitamínu C.
Shiitake, Reishi a Chaga – jsou léčivé houby, podporující buněčnou výživu, regeneraci a detoxikaci. Například houby Shiitake pomáhaly odstranit radioaktivitu lidem po výbuchu atomové bomby v Hiroshimě.
Moringa, Maca, Ashwagandha, Brahmi – jsou adaptogenní bylinky, s nimiž budete úspěšně čelit stresu.
Nopál Opuncie – je prášek z cizokrajného kaktusu Opuncie (z kaktusových fíků) s vysokým obsahem živin, který dokáže dodat tělu pocit sytosti, proto se hodí k redukčním dietám. Dieta s Nopálem není na rozdíl od jiných metod drastická.
Neera – je zcela bezpečná speciální detoxikační kúra, která nejen, že zbavuje organismus jedů, ale zároveň jej vyživuje všemi potřebnými prvky.
Bulgur – je najemno rozdrcená celozrnná pšenice, ideální jako příloha k hlavnímu pokrmu nebo pro zahuštění polévek či omáček.
Erythritol, Stévie, Xylitol – jsou přírodní sladidla, vhodná jako náhrada bílého rafinovaného cukru.
Kelpa – jedna z nejcennějších mořských řas s vysokým obsahem jódu a mnoha prvků, které nenajdete v suchozemské zemědělské půdě.