Už jste objevili poklad starých Inků
Maca peruánská je přezdívána „Pokladem starých Inků“. Incká civilizace rozhodně nebyla primitivní ani hloupá, lidé si tu museli poradit s přežitím ve velmi drsných podmínkách, považte, že peruánské Andy jsou pohořím s průměrnou nadmořskou výškou čtyř kilometrů a s nejvyšší horou Huascaránem o výšce 6 768 metrů nad mořem.
Zajímavé jsou i fyzikální jevy s tím související, například v těchto nadmořských výškách klesá tlak vzduchu na téměř polovinu normálního atmosférického tlaku, jaký známe u nás – my vdechujeme vzduch při tlakové výši například o tlaku 1010 hPa (hektopascalů) a v Andách je to běžně 580 hPa. Při tomto tlaku vzduchu se také vaří voda již při teplotě 88 stupňů Celsia.
Aby tu mohly přežít i rostliny, musí se tamnímu klimatu přizpůsobit a velmi dobře to umí právě maca. Ta absorbuje do svých kořenů obrovské množství živin a bez problémů pak zvládá přežít nejen v nízkém tlaku vzduchu (a omezeném přísunu kyslíku), ale i při ledových vichrech, které tu občas panují.
Staří Inkové zjistili, že maca obsahuje mnoho výživy a vnímali ji jako posvátnou. Byl to pro ně velmi cenný poklad, protože pomáhal žít a přežít v plném zdraví, síle a vitalitě.
Maca je nesmírně účinný a silný adaptogen, adaptuje organismus na stres, posiluje imunitní systém zlepšuje funkci mozku a paměť, klidní nervovou soustavu, podporuje trávení a práci srdce a krevního oběhu, urychluje buněčnou regeneraci a detoxikuje tělo od jedů. Je to zkrátka jedna z nejcennějších bylin světa a opravdu se vyplatí mít ji doma v kuchyni. Ne nadarmo se jí přezdívá i „Peruánský ženšen“ a ženšenu se také říká „Všehoj“, neboť hojí všechny neduhy.
Kdo je s macou kamarád, rozhodně neprohloupí a chcete-li někomu udělat opravdu radost a prospět jeho životu, darujte macu. Je to hotový poklad, který vás vyjde na pár korun, přitom její cena by měla být daleko vyšší a měla by být vyvažována valouny zlata.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.