Doprava ZDARMA při nákupu nad 1 000 Kč
Pro horké dny doporučujeme chladicí sáček – ochrání Váš balíček před teplem.❄️
Vyrábíme vlastní zmrzlinu
Máte rádi zmrzlinu? Dopřejete si alespoň občas nějaký ten kornout nebo vaničku se smetanovou náplní, s ovocem či vanilkovou nebo pistáciovou příchutí? Prodeji zmrzlin se v naší zemi daří hlavně v teplém období roku mezi květnem a zářím a s úspěchem se prodávají nejen točená zmrzlina, ale i velká rodinná balení.
No jo, ale víte, co vlastně kupujete? Přečtěte si někdy složení. Objevíte tam emulgátory, stabilizátory, aromata, rostlinné tuky a mnohdy také příliš mnoho bílého rafinovaného cukru. Taková zmrzlina sice zachutná, ale se zdravou výživou nemá nic společného.
Což takhle vyrobit si vlastní zmrzlinu? Není to nic těžkého a není k tomu zapotřebí ani mnoho surovin. A hlavně – víte, co tam dáváte, takže vás nepřekvapí žádný emulgátor ani rostlinný olej neznámého původu a kvality.
Začněte tvořítky – budete potřebovat tvořítka na zmrzlinu – ta se dají koupit v obchodech domácích potřeb. Důležité je, aby byly vyrobené z kvalitního zdravotně nezávadného plastu, a aby se z nich dala zmrzlina dobře vyklopit.
Varianta se smetanou – čerstvé ovoce nakrájíte na malé kousky, zalijete trochou vody, osladíte kvalitním třtinovým cukrem nebo agávovým sirupem a vložíte na několik hodin do mrazáku, aby se vytvořila ledová tříšť. Pak ji tyčovým nebo klasickým mixérem rozmixujete na kaši a pomalu do rozmixované směsi přiléváte malé množství smetany. Kašovitou hmotou naplníte tvořítka na zmrzlinu a dáte pořádně hluboce zmrazit. Zmrzlinu lze vyrobit z broskví, meruněk, rybízu, jahod, malin, borůvek, třešní, ale také ze švestek.
Rostlinné mléko – vhodnou alternativou smetany jsou rostlinná mléka – ovesné, sojové, mandlové atd.
Ovocná dřeň – připravit si můžete i ovocnou dřeň, tehdy vystačíte jen s ovocem a třtinovým cukrem nebo sirupem, bez mléka a smetany. Ovocná dřeň také přijde vhod jako zdravá pochoutka bez rafinovaného cukru.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.