Kajenský pepř BIO 10g

717
Neohodnoceno

BIO kajenský pepř Zdravý den® má pikantní chuť a je vyrobený ze sušených Cayenne papriček. 

CZ-BIO-002

Použití: vhodný jako koření do kuchyně na dochucení pálivých jídel.

Složení: 100% kajenský pepř (Capsicum frutescens) z ekologického zemědělství.

Skladujte v suchu, mimo dosah přímého slunečního záření.  Země původu: Indie.


  • Skladem
35 Kč
Kategorie: Kajenský pepř
 

Jestliže patříte k milovníkům pálivých jídel, pak by mezi vaší domácí výbavou koření rozhodně neměl chybět kajenský pepř. A to i přesto, že ve skutečnosti se o žádný pepř nejedná.

Pepř kajenský, to je odrůda chilli papriček (Capsicum frutescens), které se pěstují v tropech Asie i Ameriky, protože potřebují dlouhé teplé období pro kvalitní dozrání plodů.

Jejich původ sahá do oblasti Střední a Jižní Ameriky, kde je svého času objevil Kryštof Kolumbus. Do doby objevení Ameriky byla paprika zbytku světa neznámá a jediné užívané pálivé koření té doby byl pepř. Pojmenování kajenský pepř proto tato odrůda chilli papriček získala díky své pálivosti podle města Cayenne ve Francouzské Guyaně.

Chcete-li svému jídlu dodat opravdu pikantní příchuť, pak sáhněte po tomto koření. Bohatě se využívá především v mexické a indické kuchyni, ale ani u vás doma se jistě neztratí, ať už jako přísada do omáček, na masové marinády anebo třeba k dochucení čokoládových zákusků.

Cena kajenského pepře není nikterak vysoká, a vzhledem k jeho intenzivní pálivé chuti vám i malé množství vystačí na poměrně dlouhou dobu.

Zajímá vás, kde koupíte kajenský pepř? Snadno na něj narazíte v obchodech s kořením a potravinami, ale třeba i na internetu. A jestliže máte zájem o skutečnou kvalitu, zvolte si ten z ekologického zemědělství.

Nicméně kajenský pepř není jen koření, které chutná, ale zároveň i koření, které umí i léčit.

Jeho účinnou složkou je především capsaicin, který může za jeho intenzivní ostrou chuť. Z povahy této látky vyplývá, že zrychluje metabolismus. Příznivě ovlivňuje trávení a stimuluje krevní oběh. Lidové léčitelství doporučuje kajenský pepř také pro jeho antibakteriální účinky a kvůli uvolňování bolesti.

Neváhejte a vyzkoušejte ho ve své kuchyni i vy – dobré pikantní jídlo s kajenským pepřem ocení nejen vaše chuťové pohárky!