Kokosový cukr BIO květový 1000g

Kód: 501
299 Kč
Skladem

Bio kokosový cukr má stejnou sladivost jako běžný cukr a je tak vhodný jako ideální náhrada klasického bílého cukru a umělých sladidel.

Bio kokosový cukr se získává v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem a následným sušením do podoby krystalů cukru.

Má nízký glykemický index 35 a přirozený obsah základních aminokyselin a minerálů - např. železa, hořčíku, draslíku, zinku a dalších.

Je vyroben v BIO kvalitě bez chemických a konzervačních látek a je nerafinovaný. Má stejnou sladivost jako běžný cukr a je tak vhodný jako ideální náhrada klasického bílého cukru a umělých sladidel. Díky lahodné plné chuťi s nádechem karamelu si získal oblibu po celém světě.

Složení: 100% kokosový cukr květový v BIO kvalitě. Nerafinovaný.

CZ-BIO-002

Doporučené užití: Vhodný do kávy, čaje, k dochucení müsli, koktejlů nebo kaší. Díky své lehce karamelové chuti je oblíbenou přísadou do zákusků nebo na pečení.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1610kJ/386kcal, tuky 0,3g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1g, sacharidy 93g z toho cukry 92g, bílkoviny 1,6g, sůl 0,3g.

Skladujte v suchu. Země původu: Indonésie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pátráte po zdravější alternativě bílého rafinovaného cukru? Vyzkoušejte kokosový cukr! Je zdravější, lépe stravitelný, a skvěle chutná.

Kokosový cukr se na českém trhu objevil teprve nedávno a ihned se rozvířila debata o tom, jak moc je pro lidské zdraví přínosný. Pravda je, že se nejedná pouze o sacharózu, ale mimo cukru samotného obsahuje také poměrně vysoké procento výživově cenných látek – k těm patří minerály (hořčík, draslík, zinek a železo), vitamíny, aminokyseliny i antioxidanty.

Za zmínku jistě stojí i obsah nerozpustné vlákniny inulinu, který je skvělou potravou pro naši střevní mikroflóru, a tak kokosový cukr pozitivně podporuje zažívání.

Navíc má nízký glykemický index.

Jisté tedy je, že díky konzumaci kokosového cukru získáte mimo potřebné energie také vysoké množství dalších živin – to vše v přírodní podobě.

A jak můžete kokosový cukr doma využít? Odpověď je jednoduchá – naprosto stejně jako běžný stolní cukr.

To znamená, že se vám vyplatí, když si pořídíte opravdu velké balení tohoto cukru – třeba kokosový cukr 1kg anebo i větší. Tímto cukrem můžete nahradit běžně používaný typ bílého cukru, a to naprosto ve všech potravinách. Kokosový cukr se vám tak bude hodit při vaření a pečení, stejně tak jako k oslazování pokrmů a nápojů. Navíc má nejen pěknou zlatavě hnědou barvu, ale i příjemnou karamelovou příchuť. Proto není divu, že oslovuje čím dál větší počet zákazníků.

Zajímá vás, kde se kokosový cukr bere? Ne, nevyrábí se z oblíbeného kokosového ořechu, nicméně z kokosové palmy tento cukr přece jen pochází. Jedná se o nektar z květů kokosovníku ořechoplodého, který se získává naříznutím mladých poupat. Vytékající míza z květů se zachytává a následně postupně šetrně suší, až vzniknou známé hnědé krystalky cukru.

Nejlépe vám jistě zachutná bio kokosový cukr v nerafinované podobě z ekologického zemědělství.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.