Přírodní sladidla

Nejprodávanější

Xylitol 500g
Xylitol 500g
Skladem
Kód: 414
 
169 Kč
4Slim Čekankový sirup originál 700 g
 
188 Kč
Sladidlo prášek 100g
Sladidlo prášek 100g
Skladem
Kód: 369
 
430 Kč
Sladidlo kapky 50ml, natural
 
170 Kč
20 položek celkem

Cena

20430
120430

Značky

Položek k zobrazení: 20
Xylitol 500g
169 Kč
Kód: 414
4Slim Čekankový sirup originál 700 g
188 Kč
Kód: 00622088
Country Life Sirup javorový Grade A BIO 250 ml Kód: 0062027
Erythritol, nízkokalorické sladidlo 500g Kód: 2201
Sladidlo prášek 100g
430 Kč
Kód: 369
Sladidlo kapky 50ml, natural
170 Kč
Kód: 372
Sladidlo prášek 30g
140 Kč
Kód: 366
Sladidlo 300 tablet, 18g
140 Kč

100% rostlinné sladidlo.  Výtažek z rostliny Stévie sladké. Náhražka cukru.  Nula kalorií. Složení: výtažek z rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), sladidla...

Kód: 363
Country Life Sirup rýžový BIO XXL 874 ml Kód: 0068591
4slim Čekankový sirup originál 1200 g
328 Kč
Kód: 00627862
Sladidlo kapky 50ml, vanilka
170 Kč
Kód: 408
Sladidlo kapky 50ml, skořice
149 Kč
Kód: 405
rostlinne sladidlo flora bio 250g.jpg 800x600 q85 subsampling 2
119 Kč
Kód: 9372
4Slim Čekankový originál 480 g
199 Kč
Kód: 4543
Sladidlo kapky 50ml, káva
170 Kč
Kód: 396
Sladidlo kapky 50ml, karamel
170 Kč
Kód: 393
Sladidlo kapky 50ml, jahoda
170 Kč
Kód: 390
Sladidlo kapky 50ml, čokoláda
170 Kč
Kód: 384

Mnoho lidí dnes hledá cesty, jak nahradit běžný bílý rafinovaný cukr jinými zdroji. Máme na mysli pochopitelně sladidla přírodní, obohacená o své přirozené výživové prvky, není nutné organismus zatěžovat syntetickými látkami, jako je aspartam nebo sacharin.

Xylitol – nemá nic společného s toxickým aromatickým uhlovodíkem xylenem, jedná se o název čistě přírodní látky, kterou obsahuje bobulové ovoce, jako jsou maliny, jahody, třešně, meruňky, švestky atd. Jeho výhodou je, že vykazuje nižší glykemický index, a mohou jej používat i diabetici. Je také zhruba o třicet procent méně kalorický než klasický bílý řepný cukr, ale sladká chuť tohoto přírodního sladidla je velmi výrazná, proto se doporučuje sladit zhruba stejně, nebo dokonce méně než cukrem z řepy.

Třtinový cukr a melasa – cukrová třtina je tropická travnatá plodina, z níž se vyrábí krystalický cukr, vzhledově podobný řepnému hnědému cukru. Vykazuje však značné množství cenných minerálních látek a vitamínů skupiny B, zejména hořčíku, vápníku, mědi, fosforu, draslíku, kyseliny pantothenové, pyridoxinu, thiaminu, riboflavinu, kyseliny linolové a dalších tělu přínosných látek. Melasa je při výrobě cukru „odpadní“ produkt, ovšem velmi výživný s vysokým obsahem uvedených prvků. Má však velmi aromatickou příchuť, která každému nemusí vyhovovat, a tak je vhodné toto přírodní sladidlo používat spíše do sladkých pokrmů.

Palmový cukr – má velmi nízký glykemický index a je tedy vhodný i pro diabetiky. Velké oblibě se těší pro svou typickou, zvláštní, až téměř medovou příchuť a nutno podotknout, že se vyrábí z květového nektaru palem rodu Arenga. Není to tedy produkt, kvůli němuž se musí kácet celé palmové háje, spíše naopak se pro jeho oblibu nové palmy vysazují. Výroba palmového sladidla spočívá v postupném zahušťování nektaru, který je nerafinovaný, a v přírodním přirozeném složení.

Stévie – poměrně rozšířená v povědomí strávníků je stévie, je to tropická rostlina původem z brazilských pralesů, přičemž se pro výrobu sladkého nektaru využívají její listy. Vzniklý produkt je ovšem až 200krát sladší než řepný cukr. Stévií můžete sladit cokoli, zvláště vhodná je pro pečení různých dortů a moučníků, lze ji použít i pro nepečené dorty, zákusky, dezerty, obilné kaše atd.