Přírodní sladidla

Nejprodávanější

stev 30
Sladidlo prášek 30g
Skladem
Kód: 366
 
140 Kč
xyl
Xylitol 500g
Skladem
Kód: 414
 
169 Kč
stev van
 
170 Kč
stevie
Sladidlo 300 tablet, 18g
Skladem
Kód: 363
 
140 Kč
stev nat
 
170 Kč
stev vis
 
170 Kč
16 položek celkem
stevie
140 Kč

100% rostlinné sladidlo.  Výtažek z rostliny Stévie sladké. Náhražka cukru.  Nula kalorií. Složení: výtažek z rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), sladidla...

Kód: 363
stev 30
140 Kč
Kód: 366
xyl
169 Kč
Kód: 414
stev bor
170 Kč
Kód: 375
stev bro
170 Kč
Kód: 378
stev cit
170 Kč
Kód: 381
stev čok
170 Kč
Kód: 384
stev jah
170 Kč
Kód: 390
stev kar
170 Kč
Kód: 393
stev kafe
170 Kč
Kód: 396
stev mal
170 Kč
Kód: 399
stev nat
170 Kč
Kód: 372
stev skoř
170 Kč
Kód: 405
stev van
170 Kč
Kód: 408
stev vis
170 Kč
Kód: 411
stev 100
430 Kč
Kód: 369

Mnoho lidí dnes hledá cesty, jak nahradit běžný bílý rafinovaný cukr jinými zdroji. Máme na mysli pochopitelně sladidla přírodní, obohacená o své přirozené výživové prvky, není nutné organismus zatěžovat syntetickými látkami, jako je aspartam nebo sacharin.

Xylitol – nemá nic společného s toxickým aromatickým uhlovodíkem xylenem, jedná se o název čistě přírodní látky, kterou obsahuje bobulové ovoce, jako jsou maliny, jahody, třešně, meruňky, švestky atd. Jeho výhodou je, že vykazuje nižší glykemický index, a mohou jej používat i diabetici. Je také zhruba o třicet procent méně kalorický než klasický bílý řepný cukr, ale sladká chuť tohoto přírodního sladidla je velmi výrazná, proto se doporučuje sladit zhruba stejně, nebo dokonce méně než cukrem z řepy.

Třtinový cukr a melasa – cukrová třtina je tropická travnatá plodina, z níž se vyrábí krystalický cukr, vzhledově podobný řepnému hnědému cukru. Vykazuje však značné množství cenných minerálních látek a vitamínů skupiny B, zejména hořčíku, vápníku, mědi, fosforu, draslíku, kyseliny pantothenové, pyridoxinu, thiaminu, riboflavinu, kyseliny linolové a dalších tělu přínosných látek. Melasa je při výrobě cukru „odpadní“ produkt, ovšem velmi výživný s vysokým obsahem uvedených prvků. Má však velmi aromatickou příchuť, která každému nemusí vyhovovat, a tak je vhodné toto přírodní sladidlo používat spíše do sladkých pokrmů.

Palmový cukr – má velmi nízký glykemický index a je tedy vhodný i pro diabetiky. Velké oblibě se těší pro svou typickou, zvláštní, až téměř medovou příchuť a nutno podotknout, že se vyrábí z květového nektaru palem rodu Arenga. Není to tedy produkt, kvůli němuž se musí kácet celé palmové háje, spíše naopak se pro jeho oblibu nové palmy vysazují. Výroba palmového sladidla spočívá v postupném zahušťování nektaru, který je nerafinovaný, a v přírodním přirozeném složení.

Stévie – poměrně rozšířená v povědomí strávníků je stévie, je to tropická rostlina původem z brazilských pralesů, přičemž se pro výrobu sladkého nektaru využívají její listy. Vzniklý produkt je ovšem až 200krát sladší než řepný cukr. Stévií můžete sladit cokoli, zvláště vhodná je pro pečení různých dortů a moučníků, lze ji použít i pro nepečené dorty, zákusky, dezerty, obilné kaše atd.