Přírodní sladidla

Nejprodávanější

4slim Čekankový sirup originál 1200 g
 
286 Kč
4Slim Čekankový sirup originál 700 g
 
169 Kč
4slimery
4Slim Erythritol 1 kg
Skladem
Kód: 11104
 
148 Kč
čekanka 350
 
106 Kč
32 položek celkem
4slim Čekankový sirup originál 1200 g
286 Kč
Kód: 00627862
4Slim Čekankový sirup originál 700 g
169 Kč
Kód: 00622088
4slimery
148 Kč
Kód: 11104
cekankovytoppingkaremelsedm77 Kód: 9867A22
čekanka 350
106 Kč
Kód: 008DP303
4slim Čekankový topping slaný karamel 330 g Kód: 11095
Sladidlo z čekanky natural 1,2kg
188 Kč
Kód: 11092
Xylitol 500g
169 Kč
Kód: 414
Erythritol, nízkokalorické sladidlo 500g Kód: 2201
allnature xylitol 1000 g
205 Kč
Kód: 11170
allnature stevie tablety 1000 ks
188 Kč
Kód: 11176
Sladidlo prášek 30g
140 Kč
Kód: 366
Sladidlo kapky 50ml, natural
170 Kč
Kód: 372
čekansir
113 Kč
Kód: 12016
melasa Kód: 11986
javorsiru Kód: 11983
4slimstevin
153 Kč
Kód: 11110
Sladidlo kapky 50ml, vanilka
170 Kč
Kód: 408
zero salted Kód: 11269
zerosyrup choc Kód: 11266
allnature erythritol 1000 g 1
238 Kč
Kód: 11173
2109 CHICORY SYRUP1 1
71 Kč
Kód: 00622991
4slimery300
78 Kč
Kód: 9867A23
rostlinne sladidlo flora bio 250g.jpg 800x600 q85 subsampling 2
119 Kč
Kód: 9372
Sladidlo prášek 100g
430 Kč
Kód: 369
slaný karamel 250g20 Kód: 11773
zero jahoda
88 Kč
Kód: 11272
4Slim Xylitol 300 g
158 Kč
Kód: 11113
caneway1
159 Kč
Kód: 10186
Sladidlo kapky 50ml, káva
170 Kč
Kód: 396
Sladidlo kapky 50ml, karamel
170 Kč
Kód: 393

Mnoho lidí dnes hledá cesty, jak nahradit běžný bílý rafinovaný cukr jinými zdroji. Máme na mysli pochopitelně sladidla přírodní, obohacená o své přirozené výživové prvky, není nutné organismus zatěžovat syntetickými látkami, jako je aspartam nebo sacharin.

Xylitol – nemá nic společného s toxickým aromatickým uhlovodíkem xylenem, jedná se o název čistě přírodní látky, kterou obsahuje bobulové ovoce, jako jsou maliny, jahody, třešně, meruňky, švestky atd. Jeho výhodou je, že vykazuje nižší glykemický index, a mohou jej používat i diabetici. Je také zhruba o třicet procent méně kalorický než klasický bílý řepný cukr, ale sladká chuť tohoto přírodního sladidla je velmi výrazná, proto se doporučuje sladit zhruba stejně, nebo dokonce méně než cukrem z řepy.

Třtinový cukr a melasa – cukrová třtina je tropická travnatá plodina, z níž se vyrábí krystalický cukr, vzhledově podobný řepnému hnědému cukru. Vykazuje však značné množství cenných minerálních látek a vitamínů skupiny B, zejména hořčíku, vápníku, mědi, fosforu, draslíku, kyseliny pantothenové, pyridoxinu, thiaminu, riboflavinu, kyseliny linolové a dalších tělu přínosných látek. Melasa je při výrobě cukru „odpadní“ produkt, ovšem velmi výživný s vysokým obsahem uvedených prvků. Má však velmi aromatickou příchuť, která každému nemusí vyhovovat, a tak je vhodné toto přírodní sladidlo používat spíše do sladkých pokrmů.

Palmový cukr – má velmi nízký glykemický index a je tedy vhodný i pro diabetiky. Velké oblibě se těší pro svou typickou, zvláštní, až téměř medovou příchuť a nutno podotknout, že se vyrábí z květového nektaru palem rodu Arenga. Není to tedy produkt, kvůli němuž se musí kácet celé palmové háje, spíše naopak se pro jeho oblibu nové palmy vysazují. Výroba palmového sladidla spočívá v postupném zahušťování nektaru, který je nerafinovaný, a v přírodním přirozeném složení.

Stévie – poměrně rozšířená v povědomí strávníků je stévie, je to tropická rostlina původem z brazilských pralesů, přičemž se pro výrobu sladkého nektaru využívají její listy. Vzniklý produkt je ovšem až 200krát sladší než řepný cukr. Stévií můžete sladit cokoli, zvláště vhodná je pro pečení různých dortů a moučníků, lze ji použít i pro nepečené dorty, zákusky, dezerty, obilné kaše atd.