Přírodní sladidla

Nejprodávanější

xyl
Xylitol 500g
Skladem
Kód: 414
 
169 Kč
stev 100
Sladidlo prášek 100g
Skladem
Kód: 369
 
430 Kč
datle
 
58 Kč
datl
 
72 Kč
stev nat
 
170 Kč
21 položek celkem

Cena

58430
158430

Značky

Položek k zobrazení: 21
ery Kód: 2201
xyl
169 Kč
Kód: 414
stev 100
430 Kč
Kód: 369
datle
58 Kč
Kód: 4537
datl
72 Kč
Kód: 4531
stev nat
170 Kč
Kód: 372
stev van
170 Kč
Kód: 408
stev čok
170 Kč
Kód: 384
stev 30
140 Kč
Kód: 366
čekan
199 Kč
Kód: 4543
javor Kód: 4540
stev skoř
170 Kč
Kód: 405
stev mal
170 Kč
Kód: 399
stev kafe
170 Kč
Kód: 396
stev kar
170 Kč
Kód: 393
stev jah
170 Kč
Kód: 390
stev bor
170 Kč
Kód: 375
stevie
140 Kč

100% rostlinné sladidlo.  Výtažek z rostliny Stévie sladké. Náhražka cukru.  Nula kalorií. Složení: výtažek z rostliny Stévie sladké (Stevia rebaudiana), sladidla...

Kód: 363
erym
149 Kč
Kód: 5346
eryk
179 Kč
Kód: 5343
ryž Kód: 4657

Mnoho lidí dnes hledá cesty, jak nahradit běžný bílý rafinovaný cukr jinými zdroji. Máme na mysli pochopitelně sladidla přírodní, obohacená o své přirozené výživové prvky, není nutné organismus zatěžovat syntetickými látkami, jako je aspartam nebo sacharin.

Xylitol – nemá nic společného s toxickým aromatickým uhlovodíkem xylenem, jedná se o název čistě přírodní látky, kterou obsahuje bobulové ovoce, jako jsou maliny, jahody, třešně, meruňky, švestky atd. Jeho výhodou je, že vykazuje nižší glykemický index, a mohou jej používat i diabetici. Je také zhruba o třicet procent méně kalorický než klasický bílý řepný cukr, ale sladká chuť tohoto přírodního sladidla je velmi výrazná, proto se doporučuje sladit zhruba stejně, nebo dokonce méně než cukrem z řepy.

Třtinový cukr a melasa – cukrová třtina je tropická travnatá plodina, z níž se vyrábí krystalický cukr, vzhledově podobný řepnému hnědému cukru. Vykazuje však značné množství cenných minerálních látek a vitamínů skupiny B, zejména hořčíku, vápníku, mědi, fosforu, draslíku, kyseliny pantothenové, pyridoxinu, thiaminu, riboflavinu, kyseliny linolové a dalších tělu přínosných látek. Melasa je při výrobě cukru „odpadní“ produkt, ovšem velmi výživný s vysokým obsahem uvedených prvků. Má však velmi aromatickou příchuť, která každému nemusí vyhovovat, a tak je vhodné toto přírodní sladidlo používat spíše do sladkých pokrmů.

Palmový cukr – má velmi nízký glykemický index a je tedy vhodný i pro diabetiky. Velké oblibě se těší pro svou typickou, zvláštní, až téměř medovou příchuť a nutno podotknout, že se vyrábí z květového nektaru palem rodu Arenga. Není to tedy produkt, kvůli němuž se musí kácet celé palmové háje, spíše naopak se pro jeho oblibu nové palmy vysazují. Výroba palmového sladidla spočívá v postupném zahušťování nektaru, který je nerafinovaný, a v přírodním přirozeném složení.

Stévie – poměrně rozšířená v povědomí strávníků je stévie, je to tropická rostlina původem z brazilských pralesů, přičemž se pro výrobu sladkého nektaru využívají její listy. Vzniklý produkt je ovšem až 200krát sladší než řepný cukr. Stévií můžete sladit cokoli, zvláště vhodná je pro pečení různých dortů a moučníků, lze ji použít i pro nepečené dorty, zákusky, dezerty, obilné kaše atd.