Mandlový krém 1kg

942
Neohodnoceno

100% Mandlový krém má jemnou nasládlou chuť a je zdravým přírodním zdrojem bílkovin, sacharidů a tuků. Mandlový krém mě skvělou chuť a je zdravým přírodním zdrojem bílkovin, sacharidů a tuků. Mandlové máslo je ideální pro aktivní lidi, protože je dobrým zdrojem bílkovin a je velmi bohaté na kalorie, což umožňuje nahradit jakoukoliv vysoce kalorickou stravu.

Mandle použité v mandlovém krému se praží v jejich přírodní hnědé slupce před mletím, což zaručuje zachování všech živin ukrytých pod slupkou. Absolutně nic jiného se do mandlového krému nepřidává, takže zůstává přirozenou a zdravou volbou.

Složení mandlového krému:

Pražené mandle neloupané

Nutriční hodnoty na 100 g:
Energetická hodnota     2688 kJ / 650 kcal
Bílkoviny     25 g
Sacharidy     7 g
Tuky     56 g z toho nasycené 4,5 g
Vláknina     12 g

Usazenina oleje na povrchu je přirozený jev , stačí promíchat. Výrobek může obsahovat stopové množství arašídů a ostatních skořápkových plodů.


  • Skladem
429 Kč
Kategorie: Mandlová másla a krémy
 

Mandle jsou zmiňovány již ve starověkém Řecku, odtud se také pravděpodobně rozšířily do celého světa. Tyto plody mandloně obecné obsahují mnoho cenných živin, přičemž pro potravinářské účely se pěstují pouze vyšlechtěné odrůdy sladkých mandlí, obsahující pouze minimální množství amygdalinu.

Minerály a stopové prvky

Ořechy, oříšky a semena ukrývají pod slupkou velké množství základních stavebních kamenů pro regeneraci a tvorbu tělesných buněk. Jsou to především minerální a stopové prvky Mendělejevovy periodické soustavy. V lidském organismu spolupracují s celou řadou biochemických procesů a jsou pro náš život nezbytné. Lidské tělo dokáže využít dokonce i vzácné prvky, jako je např. germanium, bór, vanad, kobalt nebo molybden. Každý z minerálů zastává jinou funkci, vzájemně se doplňují a problém vzniká v okamžiku, kdy se některé z těchto živin v potravě nedostává.

V tomto směru jsou tyto rostlinné plody výjimečné, obsahují jich značné množství, například ve sto gramech mandlí nalezneme 290 mg hořčíku a 250 mg vápníku. Nezanedbatelný není ani obsah železa, draslíku, fosforu, zinku a selenu.

Antioxidanty a vitamíny

V mandlích nalezneme rostlinné flavonoidy, které vykazují silnou antioxidační aktivitu. Spolupracují s vitamíny B1 – B6 a vitamínem E, jehož se v mandlích rovněž nachází optimální množství. Antioxidanty a vitamíny jsou nezbytnou součástí přirozené potravy, a kromě ořechů a semínek je najdeme i v ovoci a zelenině.

Vláknina

Vhodný způsob, jak si pochutnat a zároveň udělat něco pro své zdraví, je konzumovat vlašské či lískové ořechy, arašídy nebo mandle. Jejich výrazná chuť vynikne zvláště v podobě krémů a pomazánek, jako je např. mandlové máslo 1 kg. Kromě zdravých tuků v podobě mononenasycených a polynenasycených mastných kyselin se v nich ukrývá také velké množství vlákniny, jež ve většině průmyslově vyráběných sladkostí chybí. A právě dostatek vlákniny je jedním z klíčových faktorů, které mají významný vliv na prevenci před vznikem civilizačních chorob.