Sklenice na klíčení 700ml

Kód: 219
420 Kč
Skladem

Nevíte jak klíčit? Můžete si u nás koupit knížku o klíčení s recepty!

Kniha o klíčení s recepty

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Naklíčovací sklenice je vyrobena ze zdravotně bezpečného skla. Má speciální šroubovací víčko opatřené síťkou z nerezové oceli, kovový stojánek pro umístění sklenice víčkem dolů a keramický podstavec pro zachycení přebytečné vody, která ze sklenice odkapává po promývání semen. Sítko na víčku sklenice zajišťuje rostlinám dostatečný přísun vzduchu.


Použité materiály a zaoblený tvar sklenice s velkým hrdlem umožňují její snadné mytí. Díky elegantnímu designu bude naklíčovací sklenice  účelným a vkusným doplňkem každé kuchyně.

 

Naklíčovací sklenice je jedním z nejjednodušších a nejefektivnějších způsobů, jak si doma připravit během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky.

Co lze klíčit?
Jakákoliv semena zeleniny, luštěnin, obilovin nebo bylin, vyjma semen řeřichy a rukoly. Tyto druhy semen se nesmí namáčet, ale pouze rosit. V případě namočení, dojde k obalení semínka "rosolem" a začne hnilobný  proces. Ideální je miska na klíčení pro tyto semínka. 

Semena musí být celá, nepoškozená a neloupaná.  Používejte semena na klíčení v BIO kvalitě.

Návod klíčení semen
První den: vložte semena do sklenice, našroubujte víčko, zalejte dostatečným množstvím vody minimálně do 3/4 nádoby a nechte namáčet po dobu uvedenou na obalu semen. Po skončení namáčení semena důkladně propláchněte vodou, obraťte sklenici dnem vzhůru a několikrát protřepejte, aby vytekla všechna voda. Umístěte sklenici na kovový stojánek šikmo víčkem dolů. Díky tomu bude moci přebytečná voda odkapat na keramickou misku podstavce. Sklenice by měla být umístěna na rovném povrchu na místě s pokojovou teplotou přibližně 20°C mimo dosah přímého světla a zdroje tepla.
Další dny: semena je potřeba pravidelně promývat, aby se namočila a rychle klíčila. Pro zavlažení semen není nutné odstraňovat víčko ze sklenice. Sklenici naplňte přes sítko vodou a po 1–2 minutách vodu vylejte. Pak sklenici umístěte zpět na keramický podstavec. Promývání semen opakujte pravidelně nejméně 2x denně (ráno a večer) a vždy, když se bude zdát, že semena v lahvi vysychají, a to až do sklizení hotových klíčků. Tak jako první den, vždy při promývání opatrně protřepejte sklenici.
Sklizeň: rychlost růstu klíčků závisí na specifických vlastnostech naklíčovaného semena a okolní teplotě. Klíčky vyjměte ze sklenice a buď je ihned konzumujte, nebo je můžete dále uchovávat v chladničce, kde se jejich růst velmi zpomalí. Před konzumací semena propláchnete vodou.

Použití naklíčených výhonků
Hotové klíčky lze přidávat do salátů – zeleninových, listových, těstovinových nebo luštěninových. Použít je na ozdobení pečiva nebo hotových pokrmů, přidávat je do zeleninových nápojů, dresinků, omáček a polévek nebo je můžeme jíst samostatně.

Obrázek produktu: Sklenice na klíčení, je pouze pro ilustraci vyobrazen s naklíčenými semeny.

5
13x
4
2x
3
2x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 10.12.2023
Ještě jsme nepoužili, je to dárek pod stromeček
5
DP Avatar autora | 6.11.2023
Moc hezká sklenice na klíčení. Jsem s ní velice spokojená ☺️
Nevyplňujte toto pole:
J Avatar autora sklenice na klíčení 27.2.2020 20:35
Nyní poprvé zkoušíme klíčit semínka ředkvičky, a je to super, jednoduché , a klíčky už rostou :)
Odpovědět

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.