Borůvky lesní BIO sušené mrazem 20g

Kód: 843
99 Kč
Skladem

BIO borůvky Zdravý den® jsou sušené celé plody brusnice borůvky, které se sbírají ručně ve volné přírodě v čistém prostředí odlehlých estonských lesů.

Suší se lyofilizací - sušením mrazem při nízkém tlaku. Lyofilizace je šetrný způsob sušení, který v plodech zachovává všechny obsažené živiny. Na přípravu 20g sušených borůvek je potřeba přibližně 200g čerstvě nasbíraných borůvek.

Použití: vhodné k přímé konzumaci, do jogurtů, koktejlů, smoothie, müsli, kaší, zmrzliny nebo dezertů. Lze použít i na přípravu čaje.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1306kJ/311kcal, tuky 1,6g z toho nasycené mastné kyseliny 0,4g, sacharidy 82g z toho cukry 50g, bílkoviny 5,4g, sůl 0g.

Složení: 100% plody brusnice borůvky (Vaccinium Myrtillus) lyofilizované z ekologického zemědělství.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Země původu: Estonsko. Neobsahuje žádná aditiva ani přidaný cukr. EAN 8594172692474

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Už jste vyzkoušeli ovoce sušené mrazem?

Pokud ano, tak jistě dobře víte, že sušení mrazem zachovává nejen příjemnou chuť, ale také i pěknou barvu a tvar takto sušeného ovoce. A podstatné je jistě to, že takto sušené ovoce je nabité všemi důležitými živinami tak, jako v čerstvém stavu. Jinak řečeno, sušení mrazem na rozdíl od sušení teplem zachovává v sušeném ovoci veškeré důležité vitamíny, minerály i jiné živiny.

Sušení mrazem probíhá za velice nízkých teplot a nízkého tlaku, takže voda z takto sušeného ovoce odchází nikoli v kapalném, ale v plynném skupenství.

Přemýšlíte, jaké mrazem sušené ovoce vyzkoušet?

Zvolit si můžete například mrazem sušené borůvky!

Chuť borůvek mají všichni rádi – můžete je křoupat jen tak jako příjemnou svačinku anebo je využít při pečení či přípravě jiných pokrmů, třeba kaší a cereálních směsí.

Navíc, borůvky jsou pověstné svým příznivým působením na lidský organismus. Jsou nabité celou řadou vitamínů a minerálů, antioxidantů, bioflavonoidů, karotenoidů, ovocných cukrů, a jiných důležitých látek.

V lidovém léčitelství se borůvky využívají na posílení zraku, ke zpevnění stolice, na zlepšení imunity, k ochraně před stařeckou demencí, ke snižování hladiny tuku v krvi, k odvodňování (jsou močopudné), proti stresu, a ještě k dalším účelům. Mají zkrátka úžasný vliv na zdraví člověka.

A právě mrazem sušené borůvky jsou nabité všemi důležitými látkami s příznivými účinky na lidské zdraví.

Sušení mrazem poskytuje mnoho výhod. Je zachována maximální kvalita sušeného ovoce – neničí se obsažené živiny, zůstává jeho barva, tvar i výtečná chuť. Usušené ovoce obsahuje minimum vody, a díky tomu se nekazí a má při správném balení dlouhou trvanlivost. Nadto je velice lehké. Jedná se proto o ideální svačinku, kterou můžete mít vždy po ruce – ať už doma, v práci, anebo na výletě, kde výhody lyofilizovaného ovoce obzvlášť dobře oceníte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.