Brusinky BIO sušené mrazem 20g

BIO brusinky Zdravý den® jsou sušené celé plody brusnice brusinky, které se sbírají ručně ve volné přírodě v čistém prostředí odlehlých estonských lesů. Suší se lyofilizací - sušením mrazem při nízkém tlaku. Lyofilizace je šetrný způsob sušení, který v plodech zachovává všechny obsažené živiny. Na přípravu 20g sušených brusinek je potřeba přibližně 200g čerstvě nasbíraných brusinek.

Použití: vhodné k přímé konzumaci, do jogurtů, koktejlů, smoothie, müsli, kaší, zmrzliny nebo dezertů. Lze použít i na přípravu čaje.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1311kJ/312kcal, tuky 2,3g z toho nasycené mastné kyseliny 0g, sacharidy 79g z toho cukry 52g, bílkoviny 3,4g, sůl 0g.

Složení: 100% plody brusnice brusinky (Vaccinium vitis-idaea) lyofilizované z ekologického zemědělství.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Země původu: Estonsko. Neobsahuje žádná aditiva ani přidaný cukr. EAN 8594172692481


  • Skladem
99 Kč
Kategorie: Sušené ovoce a zelenina - lyofilizované (sušené mrazem)
 

Máte rádi brusinky? Sehnat v našich podmínkách čerstvé brusinky je poměrně problém, tím spíše, pokud si je chcete vychutnávat pravidelně a ve větším množství, nikoli jen na výletě na horách.

Mnohem snazší proto je, sáhnout po brusinkách dovozových a zpracovaných. V tom případě vybírejte pečlivě – dobře známé proslazené brusinky totiž obsahují především velké množství cukru, který konečný přínos brusinek pro zdraví člověka prakticky znehodnotí. Lepší proto je, sáhnout po brusinkách sušených – tedy především po těch lyofilizovaných.

Lyofilizace je proces sušení mrazem – za velice nízkých teplot a také za nízkého tlaku. Za těchto podmínek se voda ze sušené suroviny ztrácí sublimací, mění se ze skupenství pevného rovnou do skupenství plynného, a právě díky tomu si takto sušené ovoce zachovává svůj původní tvar, barvu, a především skvělou chuť.

Ovšem to nejdůležitější je, že lyofilizované brusinky neztrácejí nic z bohatého obsahu cenných živin. Sušení mrazem totiž na rozdíl od sušení teplem pomáhá důležité živiny v ovoci uchovat.

Mrazem sušené brusinky jsou i po takové úpravě stále maximálně nabité hromadou zdravých látek. K těm se řadí především vitamíny (C, A, K), minerály (hořčík, mangan, fosfor, draslík), organické kyseliny (např. kyselina benzoová) a antioxidanty.

V lidovém léčitelství se brusinky využívají především při léčbě zánětu močových cest i jako jeho prevence, a také k zamezení tvorby zubního kazu (brusinky v přírodní podobě bez cukru). K dosud vědecky neověřeným, ale předpokládaným účinkům brusinek patří snižování hladiny cholesterolu i krevního cukru, příznivý vliv na oběhovou soustavu, a léčení zažívacích potíží.

Brusinky usušené mrazem jsou lehké, a tak je s sebou můžete vzít jako praktickou svačinku kamkoli. Navíc se díky nízkému obsahu vody nekazí, takže vám ve vhodném obalu vydrží opravdu dlouho.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.