Pudink čokoládový bezlepkový 40 g BIO AMYLON
Kód: 015450005Detailní popis produktu
Kvalitní čokoládový pudink v biokvalitě vhodný i pro bezlepkovou dietu. Výborně chutná horký i studený. Velmi variabilní pomocník v kuchyni při přípravě originálních dezertů. Vyroben českou firmou se stoletou tradicí.EANs | 18594006666463, 08594006667784, 8594006667296, 8594006666466 |
Podrobná specifikace | Také máte u pudinku při jeho přípravě problém se žmolky a s připalováním mléka? Připravte si ho v domácí pekárně nebo v mikrovlnce. Menší část mléka si dejte stranou a rozmíchejte v něm pudinkový prášek, zbytek mléka dejte do nádoby na pečení a přidejte cukr nebo sirup dle chuti. Rozmíchanou směs s pudinkem vlijte do nádoby a v domácí pekárně nastavte program Džem. V pekárně nechte míchat asi 15 minut, v mikrovlnce stačí cca 5 minut. Tato příprava sice zabere víc času, docílíte ale větší jemnosti pudinku. Tipy na použití:
Firma Amylon má své kořeny až v 19. století, oficiálně založena byla v roce 1912. Jedná se o tradičního českého výrobce, který na trh postupem času uvedl i biovýrobky. Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření. |
Návod k použití | Z odměřeného 0,5 l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby. Přidáme 2 lžice cukru a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty. |
Výživové údaje na 100 g | Energetická hodnota: 398 kJ / 94 kcal. Tuky: 1,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,0 g. Sacharidy: 17,0 g. Z toho cukry: 10,8 g. Vláknina: 0,0 g. Bílkoviny: 3,2 g. Sůl: 0,09 g. |
Skladování | Skladujte v suchu. |
Legislativní zařazení | Pudink v prášku. |
Rostlinný produkt | ANO |
Bez lepku | ANO |
Bez přidaného cukru | ANO |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Vaření a pečení |
---|---|
EAN: | 8594006666466 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Amylon je značka, kterou mnozí z vás pamatují ještě z doby socialismu. Pod značkou Amylon se již tehdy u nás prodávaly velmi oblíbené kakaové, čokoládové, malinové a vanilkové pudinky a žádná hospodyňka si nedokázala představit, že by jí doma ve spíži chyběl skořicový, citronový či vanilkový cukr anebo kypřící prášek do pečiva, případně kypřící prášek do perníku.
Amylon je ryze česká potravinářská firma, která se na kypřící prášky, ochucené cukry a pudinky v prášku vysloveně specializuje. Historie firmy se datuje od roku 1891, založil ji podnikatel František Malínský, který v roce 1912 sloučil své čtyři škrobárny na Vysočině, čímž vznikla akciová společnost Amylon. Společnost si dobře vedla i v období obou světových válek, za socialismu přešla do rukou státu a v roce 1994 byla privatizována. Status akciové společnosti si firma udržela dodnes, je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších českých potravinářských výrobců.