🤒 Moc se omlouváme, ale z důvodu nemocí mohou být některé zásilky o pár dní zpožděné. Expedice zboží probíhá, ale bohužel v menší míře. Moc děkujeme za pochopení a důvěru. 🙂

Čaje, které nejen zahřejí

Když si chcete skutečně pochutnat na čaji a ještě prospět tak svému zdraví, tak je jasné, že levné čajové krabičky ze supermarketů to nebudou. Tentokrát se zaměříme na bylinky a koření, které krásné prohřejí a ještě jsou svým účinkem velmi blahodárné. Určitě každý má zkušenosti s tím, když venku fouká studený vítr a pěkně pronikne až k tělu. To doma vysloveně se nabízí rychle vyhledat teplo krbu nebo radiátorů a do dlaní stisknout hrneček s čajem. A právě bylinky a koření fungují na stejném principu, že umí zahřát a také je to tím, že jednoduše roztáhnou cévy a dochází tak ke správnému prokrvení tkání. Výběr správných bylinek také snadněji zaútočí na nějakou virózu.

Vůně Vánoc

Asi hned vás napadne vůně vanilky, ale také skořice. A přesně ta je taková, že umí pořádně prohřát. Je pravdou, že se přidává do jablečného štrúdlu nebo k dokonalosti přivede i svařené víno, nicméně ostudu si neudělá ani v čajovém šálku. I ona umí nejen podráždit čichové buňky, ale roztáhnout cévy, prokrvit je a nakonec je skvělá i při chřipkovém onemocnění. Vůbec není špatné si například okořenit s ní běžně ranní šálek čaje nebo dokonce i kávy. I ve vybraných kavárnách si lze objednat chutné cappuccino posypané špetkou skořice. Přirozeně dlouhodobé užívání není na škodu.

Kde se vzala skořice

Její produkce je trochu složitější, ale vyrábí se tak, že se ořežou stonky skořicovníku a vyjme se z nich vnitřní kůra. Ta se musí nechat pořádně vyschnout a to je skořice, která se prodává v celku. Pro další účely se musí tyto svitky semlít na prášek. Obsahuje látku cinnamaldehyd, která je právě zodpovědná za veškeré zdravotní benefity. Zlepšuje trávení, reguluje hladinu cukru v krvi, zlepšuje paměť, brání celkově množení bakterií a virů, rovněž má vliv na další správnou funkci orgánů a mnohé další. Jako skutečný bonus je i to, že dokáže pomáhat s hubnutím, protože její pravidelná konzumace zrychluje metabolismus.