Co je to přepuštěné máslo Ghí

Někteří výživoví poradci a léčitelé, nezávislí na reklamní propagandě, doporučují přepuštěné máslo Ghí. Vyrábí se z kravského plnotučného mléka a podstatné je, aby byla zvířata krmena přirozeně na pastvinách, tedy nikoli masokostní moučkou. Máslo se vystaví procesu varu, dokud se z něj neodpaří všechna voda, a zůstane jen čistý tuk. A ten je pro lidské tělo skutečným pokladem.

Univerzální zdravý tuk – obsahuje vitamíny, jako obyčejné máslo, tedy typickou řadu A, D, E a K. Značnou výhodou je, že se nepřepaluje, ani když na sporáku rozpálíte pánev na maximum. Hodí se na vaření a dušení, na smažení, pro masité i bezmasé pokrmy. Navíc vyniká příjemnou a nezaměnitelnou chutí, kterou nedocílíte žádným jiným zdravým tukem.

Zdravá kyselina máselná neboli butyrát – malé množství této látky je zdraví prospěšné pro naše střeva. Produkují ji v tlustém střevě symbiotické bakterie procesem zvaným bezkyslíková neboli anaerobní fermentace. Je důležitou složkou při podpoře přirozené imunity, brání ve střevech zánětlivým procesům (např. i zánětu slepého střeva) a je užitečná i lidem, kteří musí z nějakého důvodu brát toxická antibiotika.

Není to mléko – Ghí neobsahuje žádné proteiny a laktózu, typické výživové prvky mléka a sýrů. Je to skutečně jen stoprocentní tuk. Mohou si jej tedy dopřát i ti, co trpí alergií na laktózu (mléčný cukr) a alergií na mléčný protein kasein.

Bez problémů se skladuje i v teple – s máslem Ghí se nemusíte obávat žluknutí tuků, které provází např. dlouho skladované vyloupané ořechy. Nemusíte jej ani ukládat do chladničky, i při vyšší pokojové teplotě se jeho kvalita, vlastnosti a výživová hodnota zachovají i déle, než půl druhého roku. To věděli už před staletími naši předkové, kteří máslo mohli tímto způsobem pohodlně skladovat dlouhou dobu přímo v kuchyni nebo ve spíži.

button_kupte-zde

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení