Co je vlastně bulgur

Pšenici zřejmě zná každý z nás, a v tomto případě nejsme daleko od bulguru. Pro jeho získání se musí pšenice nejprve spařit, odkalit a poté usušit. Řadí se tudíž mezi obilovinu, která se nabízí v různých formách a tím má i zajímavé využití. Je snadno stravitelný a rozhodně skvěle obohatí jídelníček vlákninou, vitamíny skupiny B a nechybí ani protein.

Jemně mletý bulgur – velmi často se používá v pokrmu, který se nazývá tabouleh. Pokud jste se ještě s tímto jídlem nesetkali, tak se jedná o salát, který pochází z libanonské a syrské kuchyně. Podává se spíše jako osvěžující předkrm. Tento bulgur lze přidat do kteréhokoliv salátu.

Středně mletý bulgur – je součástí vegan hamburgerů, různých cereálií nebo se přidává do kaší.

Hrubě mletý bulgur – s takovým krásně naplníte zeleninu nebo je ideální do pokrmu, který se nazývá pilaf.

Velmi hrubě mletý bulgur – zde se nemusíte vůbec obávat ho podat jako přílohu nebo zavářku do polévky.

Tohle se vážně cení

Jestli by se dalo něco vyzdvihnout, tak rozhodně to bude všestrannost, protože se dá v kuchyni skutečně využít na mnoho různých způsobů. Skvěle funguje v mnoha pokrmech a lze ho tak vyměnit za rýži nebo kuskus, což je další obměna v jídelníčku. Na trhu se dají zakoupit různé velikosti a pak jen záleží na vaší fantazii.

Bulgur není neznámou surovinou ani ve světě. V Indii se konzumuje na způsob kaše a je v podstatě uznáván jako základní hinduistické jídlo. Blízký východ je zase spíše známý tím, že ho vaří naslano se zeleninou a bylinkami. Možností je skutečně mnoho.

Příprava je jednoduchá a rychlá

V podstatě na každém balení máte návod. Ale skutečně vše je rychlé, stačí ho zalít vroucí vodou nebo vývarem, nechat chvíli nabobtnat, případně povařit a přidat ho do polévek, salátů nebo ho servírovat jako samostatnou přílohu. Jedná se o velmi zdravou a výživnou potravinu, která je přínosem pro organismus a je dostupná za velmi výhodnou cenovou relaci.

button_kupte-zde