Karob se v prodejnách zdravé výživy usídlil již krátce po Sametové revoluci a získal si přízeň mnoha strávníků pro své jedinečné vlastnosti.
Neobsahuje kofein ani theobromin – na rozdíl od čokolády a všech čokoládových výrobků v něm nenajdete ani stopy po žádných alkaloidech, které některým strávníkům činí potíže, a kvůli nimž si nemohou čokoládu dopřát. S BIO karobem je celkem úspěšně nahradíte.
Je velmi chutný a nahradí čokoládu – chuť a vzhled karobu BIO sice není úplně čokoládová, ale je to jediný přírodní zdroj, který se jí alespoň velmi přiblíží.
Ukrývá mnoho vápníku – v karobovém prášku je obsažen vápník, ve sto gramech je ho až 350 mg, což je dokonce víc, než ve stejném množství lískových ořechů! Enormní zdroj vápníku však nevyvažuje v nepatrné míře obsažený hořčík, a proto je vhodné karob konzumovat s nějakým bohatým zdrojem magnézia, například s kešu oříšky, datlemi, banány, meruňkami, malinami a ostružinami.