Když čokoládu, tak jedině kvalitní

Obchody a obchodní řetězce nám nabízejí celou řadu čokolád a čokoládových polev, ale o kvalitě většiny z nich bychom mohli s úspěchem pochybovat. Mají obvykle pouze malý podíl skutečného kakaa a jsou tím pádem doplněny průmyslově vyráběnými náhražkami. Jak si s tímto problémem poradit, pokud máme chuť na opravdu dobrou čokoládu? Jednoduše. Vyrobíme si ji doma a budeme tak mít jistotu, že obsahuje vše to, co má dobrá čokoláda mít.

  • Pro zvýšení kvality je dobré zakoupit si BIO kakaové máslo a doplnit ho běžným kakaovým práškem.
  • Bio kakaové máslo obsahuje pouze přírodní ingredience.
  • Vyrábí se lisováním kakaových bobů za studena (podobně jako panenský olej).

Kakaové máslo využijete nejen pro přípravu čokoládových polev a čokolád, ale také například na zmrzlinové poháry či domácí výrobu nanuků. Kakaové boby byly velice ceněné u starých kultur. Kupříkladu Aztékové považovali kakao za nápoj bohů a pili ho na několik nejrůznějších způsobů při výjimečných příležitostech.

Kakaové máslo léčí

Kakaové máslo má mnohem širší možnosti využití a nemusíme ho mít pouze v kuchyni. Patří také do lékárničky i do oblasti kosmetiky. Kakaové máslo totiž mnohdy strčí do kapsy i drahé pleťové přípravky a krémy. Je pravým balzámem na popraskanou pokožku nebo suchou pleť. Urychluje proces hojení u popálenin, škrábanců a řezných ran. Kakaové máslo by si měly do své kosmetické taštičky vložit těhotné ženy. Pomáhají v boji proti striím. Tento produkt je bohatý na antioxidanty, polyfenoly, epikatechiny a katechiny.

  • Polyfenoly – antioxidační a anti sklerotický efekt. Působí proti kornatění tepen.
  • Katechiny – brání peroxidaci tuků. Snižují hladinu cholesterolu a mají tedy pozitivní vliv na onemocnění srdce a cév.
  • Epikatechiny – regenerují a zpevňují cévy.

Mlsání kvalitní čokolády se tedy nemusíte obávat. Je to totiž zdravé mlsání.

button_kupte-zde