Všichni jistě dobře znáte bramborové lupínky neboli chipsy. Když se sáček otevře a vysype do mísy na stůl, stává se, že tu dlouho nevydrží a zmizí ve vašich útrobách. Jestliže očekáváte vzácnou návštěvu, na kterou se těšíte celý den, nabídněte jí tentokrát změnu – tak trochu jiné lupínky – červená řepa chipsy.
Výroba spočívá v docílení křupavé směsi hrachové mouky, sušených brambor a červené řepy, to vše šetrně smažené na slunečnicovém oleji s přídavkem himálajské soli. Luštěninové chipsy jsou výživnější díky vyššímu obsahu proteinů a spolu s červenou řepou a sušenými brambory obsahují všechny esenciální aminokyseliny, s nimiž zastoupíte i maso. Navíc jde o celozrnné výrobky, v nichž se nachází to, co nelze očekávat od různých smažených či pečených pochutin k televizi z bílé pšeničné mouky.
Nasypte tedy do jedné misky hrachové lupínky a do druhé směs sušeného ovoce s oříšky a plátky kokosu a budete mít rychlou delikatesu pro přivítání vašich hostů, nežli jim nachystáte vydatnější občerstvení.