Vřetena z červené čočky zasytí i po sportování

Máte za sebou náročný den, kdy jste stěhovali nábytek, odehráli sportovní utkání nebo zpracovávali na chalupě dřevo na otop? Pak by se vám mohla hodit vřetena z červené čočky. Tato forma těstovin v sobě ukrývá více bílkovin, než v těstovinách obilných, a navíc je zde přítomno poměrně velké množství vlákniny, která se postará o nižší glykemický index cílového pokrmu.

Vřetena se nejčastěji hodí do zeleninových salátů, promísíte s nimi nakrájenou okurku, papriku, rajčata, avokádo anebo červené zelí, dochutíte pepřem, rozmarýnem, bazalkou či oreganem a máte k dispozici rychle zhotovené občerstvení i pro příchozí hosty. Čočková vřetena lze samozřejmě podávat i jako ostatní druhy těstovin v rámci příloh k hlavnímu chodu, například se strouhaným sýrem a česnekem, dochucená olivovým nebo konopným olejem. A jestliže je doplníte obilovinou, mohou zastoupit komplexními aminokyselinami i masité pokrmy.