Také už máte dost těch přeslazených čokolád a sladkých tyčinek z potravinových obchodů, co se tváří jako úžasný zdroj energie? Jsou jich tam přímo přeplněné regály a zdálo by se, že zákazníkům přinesou jen samé příznivé efekty, jenže namísto energie nastoupí únava, projevy překyselení a spíše rozporuplné pocity. Ohlédněte se raději po tom, co nám nabízí příroda ve své nejpřirozenější podobě, kde je poměr živin vyvážený, a kde se s projevy překyselení prakticky nesetkáte.
Ořechy a sušené ovoce
Moudří lidé již dávno ví, že tím nejlepším zdrojem sladkého mlsání, které nahrazuje nezdravé cukrovinky z obchodů, je kombinace ořechů a sušeného ovoce. Můžete si ji vytvořit sami, anebo tím pověřit výrobce ořechových tyčinek RAW bar.
Výchozí surovinou jsou různé druhy ořechů včetně těch cizokrajných, tím pádem nebudete odkázáni pouze na naše „vlašáky a lískáče“, a spolu s nimi jsou do podoby tyčinek zalisovány ty nejoblíbenější ovocné plody, například švestky, jablka, třešně, fíky, datle či meruňky. Nakonec zbývá tyčinku dosladit a okořenit, aby se tím podtrhla chuť a celkový výraz pokrmu, a zároveň podpořilo trávení. Využívá se k tomu nejčastěji med, syrovátka, zázvor a skořice.
Tyčinky jsou RAW
Proč se vlastně RAW bar tyčinka jmenuje zrovna takto, a ne jinak? Raw znamená v angličtině něco syrového, neopracovaného, v původní podobě, a v případě potravin jde o suroviny, které neprošly tepelnou úpravou. Díky tomu jsou RAW bar tyčinky plné živých enzymů a všech vitamínů původního složení, což vám dodá veškerý komplex živin, aniž by se z nich něco vytratilo. Je to tedy nejzdravější obdoba namíchané misky sušeného ovoce a ořechů, pouze s tím rozdílem, že je slisovaná do úhledného a praktického tvaru, ideálního pro sportovní aktivity v přírodě. Tyčinku stačí sbalit do ledvinky či batůžku a vyrazit třeba na kole na celodenní výlet.