Mladá plodina
Většina lidí si pod rostlinou ječmen představí rostlinu, která již je žlutá a připravená ke sklizni. My se dnes ale budeme bavit o stádiu, kdy je rostlina ještě zelená, protože c této době se dá také sklidit, akorát její využití je samozřejmě odlišné. Sklízí se opravdu brzy, přičemž v tuto dobu má zhruba 50 cm a je zasazená dva týdny. Zpracování může probíhat různými způsoby, protože záleží na tom, jaký požadujeme výsledný produkt. Hned první možností je listy listovat, protože tím získáme šťávu. Prášek se dá zase vyrobit sušením a následným rozemletím. Obsažených látek je tu opravdu hodně, kdy důležitý je například vysoký obsah minerálních látek, vitamínů a monosacharidů. Zachování prospěšných látek záleží hlavně na metodě zpracování, takže výsledné produkty od různých firem se nám můžou lišit, protože ne všechny používají šetrné metody. Nízká cena není rohem rozhodně vše, takže je dobré si vždy o daném výrobku zjistit více.
Konzumace
Jistě víte, že v dnešní době se stále více a více lidé zabývají zdravým životním stylem, protože ten má opravdu velmi pozitivní vliv na naše tělo, takže to není jen nějaký výmysl. Pravidelnou konzumací zeleného ječmene dosáhneme zlepšení imunity, což se opravdu hodí, protože se tak vyhneme řadě nepříjemným nemocem. Těm je rozhodně lepší právě předejít touto prevencí než se potom muset léčit léky. Produkt má dále pozitivní vliv na metabolismus, přičemž u něj se správného fungování rozhodně neobejdeme. Zelený ječmen dávkování záleží na tom, v jaké podobě si jej koupíte. První možností jsou tablety, což už je finální produkt, takže nám stačí si vzít udávané množství tablet a tím naše tělo získá cenné látky. U prášku je použití rozhodně rozsáhlejší, takže si s ním můžeme pohrát. Nejsnadnější cestou je příprava nápoje, kdy do vody hezky nasypeme tento prášek o určitém množství, ten se rozpustí a potom si jej můžeme jenom vychutnat.