Kořen, který umí hotové divy

V současné době není problém si zázvor zakoupit snad v každém obchodě, což je dobře, protože lze si jej pořídit prakticky kdykoliv, kdy pocítíte, že zrovna není s tělem něco v pořádku. Zázvor se ale nepoužívá jen na prochladnutí nebo jiné zdravotní problémy, ale dokonce je součástí různých receptur a skutečně pokrmům dodá jistou chuť, kterou ostatní koření neumí. Je pravdou, že jeho aromatická kořenová chuť vynikne svojí pikantností spíše v asijských jídlech, ale i v současné době se snad používá již po celém světě.

Proč je tak zázvor zdraví prospěšný, není snad ani třeba rozvádět, protože jeho moc je již známá tisíce let. Je předně zdrojem vitamínů A, skupiny B, C a E. Nechybí draslík, hořčík, sodík, fosfor, železo a vápník. Jak je na první pohled vidět tak je to hotová výživná bomba pro lidský organismus. Není ani divu, že má v sobě tolik síly porazit viry a bakterie, které by chtěli člověka uložit do postele.

Neduhy se dávají na ústup

Zázvor působí jako prevence. Díky tomu se tak často používá ještě dříve, než nemoc vůbec propukne. Jen krátce si pojďme připomenout, kdy můžeme pocítit jeho účinky.

  • Prospívá celému organismu a posiluje trávicí systém.
  • Je to rovněž přírodní afrodiziakum.
  • Podporuje chuť k jídlu, když se zrovna dostaví nechutenství.
  • V podstatě ukrývá v sobě poklady. Jsou to protizánětlivé, protivirové, antibakteriální a analgetické vlastnosti.
  • Poradí si s pálením žáhy, nadýmáním a dokonce podpoří redukci hmotnosti.
  • Cholesterol srovná jako neposlušného školáčka, přispěchá na pomoc srdíčku, ledvinám a všude, kde je to potřeba.
  • Zmírní bolest v krku a usnadňuje vykašlávání hlenů z plic a dýchacího systému.

To jsou jen střípky jeho dovedností. Používá se dále na prohřátí organismu při prochladnutí, dokonce je perfektní i v oblasti výživy vlasů a mnohé další. Zkrátka jeho nevzhlednost, protože přece jenom je to kořen, přináší přínosné zdravotní benefity.

button_kupte-zde