Vyměňte bílý řepný skořicový cukr za kvalitnější třtinový

Vanilkový a skořicový cukr zná asi každý. Stěží bychom našli domácnost, kde by se alespoň jednou nevyužily pro bábovku, koláč, palačinky a mnoho dalších sladkých zákusků. Kombinace cukru a skořice nebo zmíněné vanilky dovedou vnést do našeho života nádech exotiky a mnohdy i poezie, připomínající vánoční atmosféru i v horkém létě.

Jestliže si však pořídíte tato sladidla v běžných obchodech s potravinami, půjde o dochucený cukr řepný, rafinovaný, neboli bílý. A tomu byste se měli raději vyhnout, protože kromě chuti vanilky či skořice vám nic dobrého nepřinese. Vsaďte raději na cukr hnědý, třtinový skoricovy cukr (z cukrové třtiny), s vyšším obsahem minerálů a stopových prvků, který není tak agresivní a nezpůsobuje zdravotní problémy.

Zároveň dávejte přednost výrobkům z ekologického zemědělství, označeným certifikátem BIO, kde se nevyskytují žádné chemické látky, například v podobě postřiků proti hmyzu a rostlinným škůdcům.