Červená řepa BIO 250g (sušená)

Kód: 267
190 Kč
Skladem

BIO červená řepa Zdravý den® v prášku se získává ze zralé, oloupané řepy, která se po usušení rozemele na jemný prášek.

Je oblíbená u osob, které vyznávají fyzicky náročné a vytrvalostní sporty. Díky sladké chuti ji lze použít do nápojů, na pečení nebo na dochucení různých jídel. Má vysoký obsah vlákniny. Je vhodná pro vegetariány i vegany. Neobsahuje lepek.

CZ-BIO-002

Použití: vhodná do jogurtu, džusu, koktejlů, müsli, kaší, moučníků, dezertů, polévek a dalších pokrmů.

Složení: 100% červená řepa v prášku (Beta vulgaris) z ekologického zemědělství.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota 1410kJ/336kcal, tuky 0g z toho nasycené mastné kyseliny 0g, sacharidy 70g z toho cukry 52g, bílkoviny 13g, sůl 4,2g.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Ukládejte mimo dosah dětí. Neobsahuje žádná aditiva, barviva nebo dochucovadla. Země původu: USA

Distributor: Aspen team s.r.o., Akátová 1175/3, 182 00 Praha, Česká republika.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Některé zázračné potraviny máme doslova na dosah ruky, aniž si to uvědomujeme. Taková je i červená řepa – zázrak přírody nabitý mnoha důležitými živinami.

Červenou řepu (Beta vulgaris) zná snad každý z nás, pochází ze Středomoří, ale již před hodně dlouhou dobou se spolu s Římany rozšířila po celém evropském kontinentu, takže ji na své zahrádce možná pěstujete i vy. Její pěstování je velice snadné a z mnoha druhů kultivarů, které se liší svou velikostí, tvarem i barvou si vybere opravdu každý.

Bohužel, mnohým z nás zkazila názor na červenou řepu školní jídelna. Pokud se tento problém týká i vás, zkuste ji vzít kvůli vysokému obsahu hodnotných látek na milost, jednoznačně se vám to vrátí.

Jak již bylo řečeno, tuto křehkou a šťavnatou zeleninu s výraznou barvou si můžete hravě vypěstovat sami. Pokud náhodou nemáte kde anebo vás zahradničení nebaví, můžete si ji koupit – a to jak v čerstvé, tak v sušené podobě – konkrétně v podobě sušené červené řepy v prášku.

Sušená červená řepa přijde jistě vhod i těm, kterým dělá konzumace této zeleniny s výraznou specifickou chutí problémy. Červená řepa sušená nemá tak výraznou chuť ani vůni. Prášek ze sušené řepy snadno přidáte do libovolného jídla anebo nápoje, a to v množství, jaké je vám příjemné.

Červená řepa je doslova nabitá zdravím! Jaké konkrétní živiny obsahuje?

Výčet je skutečně dlouhý. Jedná se o vitamíny (B a C), minerály (vápník, hořčík, draslík, sodík, křemík, železo, selen, zinek), stopové prvky (cesium, rubidium), karoten, betain a betanin.

Jak prospěje vašemu zdraví?

V lidovém léčitelství se řepa využívá kvůli detoxikačním schopnostem, díky pozitivním účinkům na nervovou soustavu a na kardiovaskulární systém, jako pomocník se zažíváním a vylučováním, díky schopnosti snižovat cholesterol a posilovat kosti, a samozřejmě i jako zdroj antioxidantů. A tím výčet jejích dobrých vlastností zdaleka nekončí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.