Zelené potraviny

Zelené potraviny jsou již nějakou dobu populární, takže se o nich často mluví – nejen mezi lidmi, ale také v médiích. K nejznámějším představitelům zelených potravin patří jistě mladý ječmen a chlorella. A ač se mohou mnozí podivovat, jak brčálově zelený nápoj může někdo pít, jeho příznivé účinky na zdraví za to stojí!

Ten nejlepší způsob, jak se o účincích zelených potravin na zdraví přesvědčit, je vyzkoušet je na vlastní kůži. Než se jejich vliv na vaše zdraví projeví, tak to bude chvíli trvat, ale výsledky rozhodně stojí za to.

Co jsou to zelené potraviny?

Podobně jako u superpotravin, tak ani v případě zelených potravin neexistuje žádná oficiální definice. Obecně jsou zelené potraviny takovými potravinami, které mají vysokou nutriční hodnotu a velký podíl bílkovin. A to v naprosto přirozené a komplexní podobě. Řadíme mezi ně bakterie, řasy i trávy. Zelené potraviny jsou navíc často řazeny mezi superpotraviny.

V praxi se tedy jedná o potraviny, které nám z výživového hlediska mohou nabídnout něco navíc. Díky jejich vysokému obsahu minerálů, vitamínů, antioxidantů a řady dalších látek je můžeme využívat k prevenci různých zdravotních obtíží anebo s nimi můžeme přirozenou cestou řešit nedostatek nějakých konkrétních živin v organismu.

Neznamená to, že když onemocníte, tak vás zelené potraviny vyléčí – s nemocí je potřeba navštívit lékaře. Nicméně pravidelná konzumace zelených potravin může váš jídelníček obohatit o důležité živiny, které podpoří vaše pevné zdraví, takže si na vás jen tak nějaká nemoc nepřijde. Zelené potraviny fungují jako podpora imunitního systému, dodávají tělu energii a důležité živiny, a to vše přirozenou cestou.

Jestliže se jimi hodláte vybavit, dobře vybírejte – zdraví prospějete jen tehdy, vsadíte-li na kvalitní produkty, ideálně ty s certifikací bio. V žádném případě nesmí obsahovat konzervanty, zbytky pesticidů či jiné škodliviny.

 
  • Řadit dle:
  • 27 položek celkem

Stránka 1/1