Hořčík (Magnesium citrát) 250g

Kód: 588
1 hodnocení
Značka: Zdravý den
270 Kč
Skladem

Magnesium citrát Zdravý den® v prášku je zdrojem organického hořčíku, který plní v těle řadu funkcí.

Hodnoty v 1 porci (2g) - hořčík (133%)* 500mg. *denní referenční hodnota příjmu minerálu (u dospělé osoby).

Dávek v balení: 125 denních dávek

Použití: 1čajovou lžičku prášku (2g) rozmíchejte ve sklenici vody, džusu nebo přidejte do jogurtu. Prášek se rozpustí jen částečně, proto nápoj při pítí několikrát promíchejte.

Složení: 100% magnesium citrát (citrát hořečnatý) v prášku.

Doporučené dávkování: 1 čajová lžička (2g) denně. rozmíchejte ve vodě, džusu nebo jogurtu. Množství horčíku na denní dávku 2g je 500mg (133%)*. *denní referenční hodnota příjmu minerálu (u dospělé osoby).

Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Ukládejte mimo dosah dětí. Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící matky. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Neobsahuje žádná aditiva, barviva nebo dochucovadla. Upozornění: Magnesium citrát může mít projímavé účinky. V takovém případě snižte doporučené dávkování. Dávkování pro těhotné a kojící ženy konzultujte s lékařem. Země původu: Spojené státy americké. EAN 8594172692054

Detailní informace

Detailní popis produktu

Trápí vás svalové křeče? Svalové křeče jsou velice nepříjemnou záležitostí, často se objevují při dlouhém setrvávání ve stejné poloze, třeba při spánku. A jejich častou příčinou bývá právě nedostatek hořčíku.

Máte potíže s trvalou únavou a vyčerpáním? Jestliže se vám dlouhodobě nedostává energie, může být zdrojem problémů opět hořčík – lépe řečeno jeho nedostatek.

Hořčík (magnesium) je velice důležitým prvkem a pro lidský organismus je naprosto nezbytný. Je nepominutelnou součástí mnoha životně důležitých dějů, jaké v lidském těle probíhají a jeho nedostatek se tak navenek vždy projeví.

Navíc, k nedostatku hořčíku v našem těle můžeme dokonce přispět i my sami. Třeba přílišnou konzumací sladkostí a potravin z bílé mouky anebo pitím alkoholu. Hořčík z organismu odčerpává také stres, zvýšená fyzická aktivita anebo znečištěné prostředí.

Jak můžeme hořčík získat?

Přirozeným zdrojem hořčíku pro naše tělo jsou potraviny. Rostliny tento prvek získávají z půdy, živočichové pak konzumací rostlin. V případě, že trpíme nedostatečným množstvím hořčíku, měli bychom se zaměřit na konzumaci potravin, které ho obsahují ve zvýšené míře. K takovým potravinám se řadí luštěniny, různá semena a ořechy, obiloviny a celozrnné výrobky, bulgur, z ovoce pak meruňky, banány, datle a fíky, a také některé druhy ryb.

Nicméně získat dostatek hořčíku z potravin nemusí být jednoduché, navíc ho tělo dokáže z potravy vstřebat pouze část.

Ten, kdo chce rychle a efektivně doplnit potřebné množství hořčíku do organismu, může využít i praktické doplňky stravy, ke kterým se řadí hořčík v tabletách anebo hořčík v prášku (magnesium citrát).

Prášek hořčíku stačí rozmíchat ve větším množství tekutiny a vypít. Doporučuje se konzumace jedné malé čajové lžičky denně. Jedná se o organicky vázaný hořčík, který je pro tělo dobře vstřebatelný.

Doplňkové parametry

Kategorie: Hořčík (magnesium)
Hmotnost: 0.25 kg

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.