Hořčík (Magnesium citrát) 250g

588
1 hodnocení

Magnesium citrát Zdravý den® v prášku je zdrojem organického hořčíku, který plní v těle řadu funkcí.

Hodnoty v 1 porci (2g) - hořčík (133%)* 500mg. *denní referenční hodnota příjmu minerálu (u dospělé osoby).

Dávek v balení: 125 denních dávek

Použití: 1čajovou lžičku prášku (2g) rozmíchejte ve sklenici vody, džusu nebo přidejte do jogurtu. Prášek se rozpustí jen částečně, proto nápoj při pítí několikrát promíchejte.

Složení: 100% magnesium citrát (citrát hořečnatý) v prášku.

Doporučené dávkování: 1 čajová lžička (2g) denně. rozmíchejte ve vodě, džusu nebo jogurtu. Množství horčíku na denní dávku 2g je 500mg (133%)*. *denní referenční hodnota příjmu minerálu (u dospělé osoby).

Výrobek se nesmí používat jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Ukládejte mimo dosah dětí. Není určeno pro děti do 3 let, těhotné a kojící matky. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Neobsahuje žádná aditiva, barviva nebo dochucovadla. Upozornění: Magnesium citrát může mít projímavé účinky. V takovém případě snižte doporučené dávkování. Dávkování pro těhotné a kojící ženy konzultujte s lékařem. Země původu: Spojené státy americké. EAN 8594172692054


  • Skladem
247 Kč
Kategorie: Hořčík (magnesium)
 

Trápí vás svalové křeče? Svalové křeče jsou velice nepříjemnou záležitostí, často se objevují při dlouhém setrvávání ve stejné poloze, třeba při spánku. A jejich častou příčinou bývá právě nedostatek hořčíku.

Máte potíže s trvalou únavou a vyčerpáním? Jestliže se vám dlouhodobě nedostává energie, může být zdrojem problémů opět hořčík – lépe řečeno jeho nedostatek.

Hořčík (magnesium) je velice důležitým prvkem a pro lidský organismus je naprosto nezbytný. Je nepominutelnou součástí mnoha životně důležitých dějů, jaké v lidském těle probíhají a jeho nedostatek se tak navenek vždy projeví.

Navíc, k nedostatku hořčíku v našem těle můžeme dokonce přispět i my sami. Třeba přílišnou konzumací sladkostí a potravin z bílé mouky anebo pitím alkoholu. Hořčík z organismu odčerpává také stres, zvýšená fyzická aktivita anebo znečištěné prostředí.

Jak můžeme hořčík získat?

Přirozeným zdrojem hořčíku pro naše tělo jsou potraviny. Rostliny tento prvek získávají z půdy, živočichové pak konzumací rostlin. V případě, že trpíme nedostatečným množstvím hořčíku, měli bychom se zaměřit na konzumaci potravin, které ho obsahují ve zvýšené míře. K takovým potravinám se řadí luštěniny, různá semena a ořechy, obiloviny a celozrnné výrobky, bulgur, z ovoce pak meruňky, banány, datle a fíky, a také některé druhy ryb.

Nicméně získat dostatek hořčíku z potravin nemusí být jednoduché, navíc ho tělo dokáže z potravy vstřebat pouze část.

Ten, kdo chce rychle a efektivně doplnit potřebné množství hořčíku do organismu, může využít i praktické doplňky stravy, ke kterým se řadí hořčík v tabletách anebo hořčík v prášku (magnesium citrát).

Prášek hořčíku stačí rozmíchat ve větším množství tekutiny a vypít. Doporučuje se konzumace jedné malé čajové lžičky denně. Jedná se o organicky vázaný hořčík, který je pro tělo dobře vstřebatelný.

Zdravá výživa hýbe světem a lidé dnes mají obecně větší zájem pečovat o své vlastní zdraví, než tomu bylo krátce po sametové revoluci. Zdravé výživě se věnuje také řada nadšenců, kteří nabízí výživové doplňky a zdraví prospěšné potraviny. Jedním z nich je i společnost Zdravý Den.

V nabídce stálého sortimentu naleznete kromě zelených potravin a superpotravin i kokosové produkty (olej, máslo, mléko, vodu, strouhaný kokos), přirozená rostlinná sladidla, zdravé snídaně a proteinové směsi, ájurvédské produkty, kakao a čokoládu, ořechy a semínka a potřeby ke klíčení.

Věnujte pozornost hořčíku a vitamínu C – v nabídce neschází ani vitamínové doplňky, které jsou v současné době nejžádanější a také nejdůležitější. Vitamín C potřebujeme pro posílení imunity, zvláště v souvislosti s infekčními chorobami, kdy je organismus oslabený pod vlivem stresu. A hořčík (magnézium) bychom měli doplňovat pravidelně vzhledem k jeho sníženému obsahu v potravinách v důsledku nešetrného pěstování a zpracování většiny potravin.