Bulharský bifido jogurt

Kód: 9705
149 Kč
Skladem

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě. 6648_alnatura-bio-mleko-trvanlive-plnotucne

Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba.
 6651_guzzanti-gz-706

Detailní informace

Detailní popis produktu

Historie bulharského bifido jogurtu sahá až do starověku, tehdy na území současného Bulharska žili Thrákové, od nichž se Bulhaři učili vyrábět svérázný, ovšem velmi zdravý mléčný výrobek.

Bulharský bifido jogurt vzniká z čerstvého kravského, ale i z buvolího, ovčího nebo kozího mléka přidáním dvou probiotických bakteriálních kultur Streptococus thermophillus a Lactobacillus bulgaricus. Ty se postarají o proces mléčného kysání neboli fermentaci, k němuž využívají převážně mléčný cukr neboli laktózu. Ta je rozkládána na látky, které lidský organismus lépe využije jako stavební kameny buněčné výživy, a nižší obsah laktózy v bulharském jogurtu (cca o 25 procent) je pak také výhodný i pro osoby s lehčí formou laktózové intolerance.

Bulharský bifido jogurt patří k nejzdravějším mléčným výrobkům na trhu, bývá součástí jídelníčku vegetariánů a můžeme jej považovat za součást zdravé výživy pro děti i dospělé v širokém věkovém rozpětí.

Bulharský bifido jogurt

Kultury pro přípravu pravého bulharského jogurtu + bifido kultury pro domácí použití , 1 sáček pro 1-5L mléka s 10 opakováními.

Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Laktobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium bifidum , Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium adolescentis, kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.

Balení: Jedno balení obsahuje 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka.

Návod: 1 -5l mléka se uvaří,nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 38°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 38°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 38°C. Po 8-10h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte část , kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka. Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě se fermentace krátí na 3 - 5h. Čím delší doba zrání tím prokysanější jogurt. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.

DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.

Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.

Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.