Jogurtové kultury

Nejprodávanější

How to Make Yogurt 4
Český nekonečný jogurt
Skladem
Kód: 9767
 
149 Kč
domácí jogurt
Jogurtová kultura
Skladem
Kód: 6783
 
99 Kč
teplomer
Teploměr
Skladem
Kód: 9765
 
150 Kč
bulgaricus 1.s1
Bulharský bifido jogurt
Skladem
Kód: 9705
 
149 Kč
11 položek celkem
Alpské mléko Kód: 6648
How to Make Yogurt 4
149 Kč
Kód: 9767
domácí jogurt
99 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.  Pro správný vývoj jogurtu je nutná správná teplota. Jogurtovač Guzzanti je jasná volba. 

Kód: 6783
teplomer
Teploměr
Skladem
150 Kč
Kód: 9765
bulgaricus 1.s1
149 Kč
Kód: 9705
creamstarter
99 Kč

Určitě vyzkoušejte s alpským mlékem v BIO kvalitě.    Výrobník sýra Ariete              

Kód: 9678
bulgaricus 3.s1
149 Kč
Kód: 9717
Guzzanti GZ 706
899 Kč

jogurtovač • příkon 14 W • časovač • 7 skleniček o objemu 170 ml • celkový objem 1,2 l • LCD displej • snadné čištění • český návod s recepty • barva bílá • rozměry balení 13 ×...

Kód: 6651
Jogurtovač s termostatem 1,5l
945 Kč
Kód: 10546
Jogurtovač s termostatem 1,3l
727 Kč
Kód: 10543

Každý ví, že si může koupit jogurt. Čistě bílý nebo s ovocem, a ve všech supermarketech máte na výběr z tolika druhů a z tolika výrobců, že je někdy obtížné se v té spleti značek, ve složení a kvalitě jogurtů vůbec vyznat. Přesto mnohé z nás láká vyrábět si jogurt doma. Domácí jogurt má výhodu zejména v tom, že víte, z jakých surovin byl vyroben, a zároveň vás těší, že se vám daří rozmnožovat zdravou jogurtovou kulturu přímo pod rukama.

Výroba domácího jogurtu vůbec není složitá a poradí si s ní i úplný začátečník. Zpravidla se jedná o výrobu domácího jogurtu v jogurtovači, ale není problém připravit i domácí jogurt bez jogurtovače. Co je k tomu tedy zapotřebí a jak na domácí jogurt, aby vám vaše snaha přinášela radost a uspokojení, a abyste domácí jogurt také mohli někomu nabídnout jako vynikající zdravou pochoutku?

Součástí receptu na domácí jogurt je vždy jogurtová kultura do jogurtovače. Jogurtovou kulturou rozumíme živé bakterie, většinou jde o Lactobacillis delbrueckii a Streptococcus termophillus, a ty také bývají k dispozici při prodeji jogurtové kultury ve specializovaných e-shopech. Až si budete klást otázku, kde koupit jogurtovou kulturu, abyste mohli s výrobou domácího jogurtu začít, soustřeďte se na obchody, které prodávají pouze kvalitní produkty, kdy je o živou kulturu správně pečováno.

Budete-li dodržovat postup výroby jogurtu dle návodu a o jogurtovou kulturu se náležitě starat, můžete v podstatě vyrábět domácí jogurty donekonečna. Jogurtové bakterie se neustále množí, mají-li zajištěny vhodné životní podmínky, což je především kvalitní mléko a správná teplota, případně jogurtovač s termostatem. Mléko k výrobě jogurtu může být i trvanlivé, ale doporučujeme pouze mléku v BIO kvalitě, z prověřených zdrojů, například alpské mléko nadojené od krav, pasoucích se na travnatých plochách v čistém prostředí horských luk.