Originál bulharský jogurt
Kód: 9717Detailní popis produktu
Bulharský jogurt právem patří mezi výživné, chutné a zdravé mléčné výrobky. Tradice výroby tohoto typu fermentovaného, zakysaného produktu sahá až do starověku a můžete si na něm pochutnat i vy. Díky obsahu zdraví prospěšných bakterií, která označujeme jako probiotika, podpoříte ve výborné kondici vaši střevní mikroflóru, a ta se postará o udržení normální funkce imunitního systému a vstřebávání živin z vašeho jídelníčku, je-li sestaven dle zásad správné výživy.
Tajemství výroby spočívá v jogurtové kultuře
Originál bulharský jogurt můžete zakoupit, anebo si jej vyrobit i sami doma. Budete k tomu samozřejmě potřebovat kvalitní, nejlépe čerstvé mléko, ať už kravské, nebo třeba kozí či ovčí, záleží na vašich možnostech a preferencích. Musíte ale bezpodmínečně mít originální jogurtovou kulturu, která obsahuje pouze živé, geneticky nemodifikované bakterie Streptococcus thermophillus (salivarus) a Lactobacillus bulgaricus (delbrueckii). Převařené mléko se pak naočkuje potřebným množstvím kultur a nechá při teplotě 45 °C fermentovat zhruba po dobu 9 hodin.
Originál bulharský jogurt
Kultury pro přípravu originál bulharského jogurtu na domácí použití, 1 sáček pro 1-5L mléka s 10 opakováními.
Obsah: Minimálně 1x109 živých kultur v 1g, Lactobacillus delbrueckii sp.bulgaricus, Streptococcus salivarius sp. Thermophilus. Kmeny jsou použité z přírodních zdrojů a nejsou geneticky modifikovány.
Balení: 1 sáček pro zpracování 1-5l mléka s 10 opakovaními.
Návod: 1 -5l mléka se uvaří, nechá se 30minut odstát. Pak se zchladí na 45 - 48°C, potom přidáme 1 sáček kultur a důkladně se promíchá, až se kultury rozpustí. Mléko se rozleje do čistých nádob a nechá se kvasit při teplotě 45°C po dobu 8-10h, bez míchání. Teplota se udržuje, když se nádoby přikryjí izolačním materiálem (deka,termo taška) nebo se dají do trouby a nastaví se na danou teplotu 45°C. Po 8-10h se nádoby uloží do lednice. Po zchlazení na 10°C je vhodné ke konzumaci. Z hotového jogurtu oddělíte část, kterou použijete na další zakvašení, 1- 2 polévkové lžíce na 1l mléka.Když mléko je připravené, dle předchozího návodu. V tomto případě se fermentace krátí na 3 - 5h. Čím delší doba zrání tím prokysanější jogurt. Kvalita jogurtu závisí na kvalitě mléka. Pokud nejste spokojeni s výsledkem výrobků zkuste jiné mléko.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
To nejcennější, co každý z nás vlastní, je pevné zdraví. Jestliže nám schází, nic nás nedokáže rozveselit tak, jako uzdravení. Abychom si zdraví uchovali i do vysokého věku, je ovšem zapotřebí mu věnovat náležitou pozornost. To už zjistili mnozí z nás, kteří nakupují potraviny převážně ve specializovaných obchodech (e-shopech) se zdravou výživou.
Pod tímto pojmem lze shrnout velmi široký rozsah zboží – luštěniny, ořechy a semínka, celozrnné obiloviny a těstoviny, sušené ovoce, kompoty, džemy, mouky, másla a krémy, müsli, sirupy, soli, proteiny, superpotraviny, vitamínové doplňky, přírodní sladidla, mořské řasy, koření, limonády, a dokonce i přírodní čisticí prostředky.
Velmi bohatý sortiment produktů zdravé výživy, který se neustále rozrůstá, poskytuje i obchod Naklíčeno. Snaží se většinu zboží nabízet v BIO kvalitě, plodiny pěstované šetrným a přirozeným způsobem, a nabídnout vám to, co neobjevíte v běžném supermarketu.