Kitl Syrob Černý rybíz 500 ml
Kód: 54/100Detailní popis produktu
Černý rybíz je rostlina původem ze severní Evropy a Asie. Pěstovat ji začali v Rusku v 11. stol. v klášterech a na březích řeky Moskvy. V Evropě pak až koncem 17. stol. Ceněny byly nejen plody, ale i listy, kůra a kořeny v tehdejším léčitelství. Během války, při nedostatku vitamínu C, byl v Británii rozdáván černorybízový sirup dětem. Čerstvé plody rybízu se užívají syrové, ale slouží i k přípravě řady jídel a nápojů, např. rybízový salát s rajčaty a mátou. Rybízová omáčka se podává ke grilovanému masu a banán s rybízem a majonézou na osvěžení.
Obsahuje vysoký podíl ovocné složky. Vyrobeno z ovocné šťávy a dužniny.
Vhodný k přípravě domácích osvěžujících limonád a k ochucení teplých i studených nápojů a koktejlů.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Složení: cukr, černorybízový koncentrát (13 %), černorybízová dužnina (6 %), regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, aroma.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1343 kJ/316 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 79 g, z toho cukry 79 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Určitě jste již někdy ochutnali skutečně hustý sirup Kitl, který je vyrobený z různé šťávy plodů a jejich dužiny. Zajímavé je to, že se vyrábí za studena, což značí, že jsou v sirupu zachovány všechny zdraví prospěšné látky. Pokud se podíváte do historie a konkrétně až do 18. století, tak se můžete seznámit s postavou, která má hodně s Kitl produkty společného. Jan Josef Antonín Eleazar Kittel, slavný lékař a léčitel z pomezí Jizerských hor a Krkonoš si vysloužil různé pojmenování, od černokněžníka, až po ďáblova doktora. Zkrátka v této době patřil mezi ranhojiče, kteří pomáhali lidem. On navázal samozřejmě na léčitelství svého otce a pracovali společně na takzvaném ranhojičství, které bylo v tomto rodě tolik oblíbené. V současné době firma pokračuje v šíření jeho odkazu.
První produkt byl opředený slávou
První byl Kitl Šláftruňk a ihned se na jedné farmě prodalo sto lahví, což by obrovský úspěch. Posléze se začaly výrobky rozšiřovat a narůstal počet zájemců o tento sortiment. Životabudič bez alkoholu, Šumavské Bylinné, Kitl Medovina, Meducínka, oblíbený sirup z mladých smrkových výhonků v BIO kvalitě s vitamínem C s názvem Kitl Smrkáček BIO a mnohé další. Zajímavé a velmi chutné jsou rovněž Syroby Kitl jsou vyráběné z BIO surovin. Můžete si pochutnat na zázvorovém, malinovém, jahodovém, grepovém, bezovém, citronovém a dalších příchutí. Za ochutnání rozhodně stojí i nevšední Kitl Syrob Okurka Bio.
Doplňky stravy
Veškeré produkty jsou zpracované velmi šetrným způsobem, čímž zachovávají dostatečné množství vitamínů a minerálních látek. Na trhu se rovněž objevují další produkty pod taktovkou značky Kitl, které se vyrábí jako doplňky stravy a patří sem extra silný zázvor na podporu imunity Kitl Eligin BIO. Výrobky se balí do ekologického materiálu a naleznete zde na nich skutečně ruční práci, což samozřejmě dá vyniknout produktům. Obaly vypadají velmi pěkně a rozhodně se nemusíte obávat jakoukoliv láhev věnovat jako dárek, který přináší příznivý benefit.