Kitl Syrob Švestka 500 ml
Kód: 10906Detailní popis produktu
Co jste o švestce možná nevěděli
Předchůdci dnešních švestek pochází nejspíš z Kavkazu či Mezopotámie a do Evropy se rozšířily díky Římanům. Velmi hojně je pěstoval Karel IV., a proto se jim dodnes říká karlátka či kadlátka. V 16. století nechala vrchnost vysazovat švestkové aleje kolem cest a procházející tak měli lahodné občerstvení na dosah ruky. Tehdy prý u nás bývalo až čtyřnásobně více švestek než jabloní. Typická modrá až tmavě fialová barva je tak jedinečná, že má i své místo na stupnici barev jako „švestková“. Zažité je rčení „sbal si svých pět švestek“ nebo „do švestek nevydrží“. Známé jsou též pranostiky. Na 23. dubna „Prší-li na svatého Vojtěcha, neurodí se švestky“ a na 15. května „Déšť svaté Žofie švestky ubije“.
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10. Pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Složení: cukr, švestkový koncentrát (12%), švestková dužnina (6%), regulátor kyselosti: kyselina citronová, aroma, konzervant: sorban draselný, koncentrát z mrkve a černého rybízu.
Skladujte v chladu a temnu. Ovocné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dní. Baleno v ochranné atmosféře.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1411 kJ / 332 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 83 g, z toho cukry 82 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g.
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Určitě jste již někdy ochutnali skutečně hustý sirup Kitl, který je vyrobený z různé šťávy plodů a jejich dužiny. Zajímavé je to, že se vyrábí za studena, což značí, že jsou v sirupu zachovány všechny zdraví prospěšné látky. Pokud se podíváte do historie a konkrétně až do 18. století, tak se můžete seznámit s postavou, která má hodně s Kitl produkty společného. Jan Josef Antonín Eleazar Kittel, slavný lékař a léčitel z pomezí Jizerských hor a Krkonoš si vysloužil různé pojmenování, od černokněžníka, až po ďáblova doktora. Zkrátka v této době patřil mezi ranhojiče, kteří pomáhali lidem. On navázal samozřejmě na léčitelství svého otce a pracovali společně na takzvaném ranhojičství, které bylo v tomto rodě tolik oblíbené. V současné době firma pokračuje v šíření jeho odkazu.
První produkt byl opředený slávou
První byl Kitl Šláftruňk a ihned se na jedné farmě prodalo sto lahví, což by obrovský úspěch. Posléze se začaly výrobky rozšiřovat a narůstal počet zájemců o tento sortiment. Životabudič bez alkoholu, Šumavské Bylinné, Kitl Medovina, Meducínka, oblíbený sirup z mladých smrkových výhonků v BIO kvalitě s vitamínem C s názvem Kitl Smrkáček BIO a mnohé další. Zajímavé a velmi chutné jsou rovněž Syroby Kitl jsou vyráběné z BIO surovin. Můžete si pochutnat na zázvorovém, malinovém, jahodovém, grepovém, bezovém, citronovém a dalších příchutí. Za ochutnání rozhodně stojí i nevšední Kitl Syrob Okurka Bio.
Doplňky stravy
Veškeré produkty jsou zpracované velmi šetrným způsobem, čímž zachovávají dostatečné množství vitamínů a minerálních látek. Na trhu se rovněž objevují další produkty pod taktovkou značky Kitl, které se vyrábí jako doplňky stravy a patří sem extra silný zázvor na podporu imunity Kitl Eligin BIO. Výrobky se balí do ekologického materiálu a naleznete zde na nich skutečně ruční práci, což samozřejmě dá vyniknout produktům. Obaly vypadají velmi pěkně a rozhodně se nemusíte obávat jakoukoliv láhev věnovat jako dárek, který přináší příznivý benefit.