Natto startér
Kód: 12312Související produkty
Detailní popis produktu
-
Možná to zní pro nás trochu zajímavě a pro někoho až prapodivně a není divu, protože u nás se tento pokrm mnoho nekonzumuje. Ovšem to neznamená, že ho nemůžete vyzkoušet a dokonce si v něm najít i zalíbení. Zvláště pokud konzumací dodáte tělu hodnotné bílkoviny, vlákninu, vitamíny B6, B2, E a hlavně K2, který umožňuje vápníku ukládat se do kostí a pomáhá předcházet či léčit osteoporózu. Navíc natto obsahuje i enzym nattokinázu a pyrazin, působí tak, že zabraňují tvorbě krevních sraženin. A díky procesu, kterým sója prochází, tak je stravitelnější pro lidský organismus.
Co je natto?
Kultura bakterií Bacillus subtilis natto je cílena na domácí výrobu tradiční japonské kvašené sóji. Na první pohled sice vidíte po celém procesu oslizlé boby, které tak trochu lepí a možná i ucítíte čpavkovo-sýrové aroma, ale není to nic tak hrozného, proč by vás to mělo odradit od této pochutiny. Japonci natto pravidelně snídají s rýží a také jí vkládají do různých omáček, míchají například s miso pastou nebo ji různě dochucují octem a bylinkami. Ačkoliv na tuto specialitu nejsme zvyklí, tak vůbec není špatné natto zařadit do svého zdravého jídelníčku, jelikož tělo se vám za to rozhodně odmění.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.