GRIZLY Směs jader ořechů 1000 g

Kód: 4447
Neohodnoceno
Značka: Grizly
325 Kč
Skladem

Detailní informace

Detailní popis produktu

GRIZLY Směs jader ořechů 1000 g

  • Administrativní zařazení: Suché skořápkové plody - naturální, v různém poměru
  • Složení: Mandle jádra natural 25 %, jádra lískových ořechů 21 %, mandle jádra loupané 21 %, jádra kešu ořechů 21 %, jádra para ořechů 7 %, jádra pekanových ořechů 5 %.
  • Upozornění: Může obsahovat arašídy, jiné ořechy, sezam, SO2.
  • Skladování: Skladujte v suchu a chladu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Země původu: Vyrobeno v ČR
  • Balení: Tubus viz foto

Směsi oříšků si sami vyrábíme průběžně v malých šaržích tak, aby Vám suroviny přišly v co nejčerstvější podobě. Dáváme si velmi záležet na kvalitě a do směsí přidáváme pouze oříšky, které balíme i samostatně jako exkluzivní produkt. Ořechovou směs můžete mlsat jen tak samotnou, přidat ji do ranního muesli či kašičky nebo použít na pečení a vaření. Přidáním Vašeho oblíbeného druhu sušeného ovoce si ze směsi oříšků můžete vytvořit Vaši osobní směs ořechů a ovoce na cesty, do práce nebo na mls.

Mandle loupané i neloupané jsou známé ořechy, ale mnoho lidí nezná jejich plný potenciál. Mandle jsou prospěšné nejen našemu mlsnému jazýčku, ale i našemu zdraví. Vyznačují se vysokým obsahem bílkovin (150–30 %) a nenasycených mastných kyselin (40–50 %). Najdete v nich také spoustu vlákniny a vitamínů B1, B2, B3, B6 a E. Jsou bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, selenu, železa a manganu. V neposlední řadě obsahují glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.

Kešu ořechy jsou výborným zdrojem bílkovin. Oříšky jsou oblíbené u příznivců zdravé výživy pro svůj obsah blahodárných látek. Těmi nejvýraznějšími jsou hořčík, nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi, další minerály (železo, zinek) a vitamíny A, B1 a E.

Lískové oříšky jsou velmi známý a oblíbený druh ořechů v Evropě, a to především u dětí. Jsou výborné, lehce nasládlé a plné hodnotných živin. Jsou loupané za studena a nejsou nijak jinak tepelně zpracované, tudíž si uchovávají komplexní a vyvážený poměr všech užitečných látek, jako jsou vitamíny skupiny B, vitamín E, hořčík, fosfor a další. Dodávají tělu potřebnou energii, jsou tedy velmi oblíbené obzvláště u sportovců.

Para ořechy rostou výhradně v Amazonském pralese, kde jsou velice ceněny jak pro svou lahodnou chuť, tak pro svou výživovou hodnotu. Obsahují obrovské množství zdravých mononenasycených mastných kyselin. Jsou přírodním zdrojem vitamínů, antioxidantů a minerálů. Známé jsou především pro svůj pozoruhodně vysoký obsah selenu, sto gramů para nám poskytne až 3485 % doporučené denní dávky tohoto stopového prvku.

Pekany jsou velmi chutné oříšky, vzhledem připomínají české vlašáky. Obsahují až 10 % bílkovin a navíc jsou pekany bohatým zdrojem provitaminu A, vitaminu B, draslíku, vápníku, železa a fosforu. Pouhých pět pekanových ořechů obsahuje asi šestinu doporučené denní dávky zinku.

 

Energetická hodnota:

2 057,3 kJ / 495 kcal

Tuky:

31,9 g

z toho nasycené mastné kyseliny:

3,6 g

Sacharidy:

37,2 g

z toho cukry:

25,1 g

Vláknina:

5,9 g

Bílkoviny:

13,7 g

Sůl:

0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: