Smetanová kultura - pro výrobu sýrů a tvarohů (i zakysané smetany)
Kód: 9678Související produkty
Detailní popis produktu
1 sáček
Vhodné i pro jogurtovače, ale lze použít běžnou pokojovou teplotu. Obsahuje 1 sáček sušené kultury (přímé očkování do 1 l mléka).
Jedná se o sladší kulturu, která tvoří základ pro další výrobu tvarohu, čerstvých sýrů adt.
DŮLEŽITÉ JE DODRŽOVAT NÁVOD A POUŽÍVAT PŘESNÝ TEPLOMĚR, NEJLÉPE MLÉKÁRENSKÝ, KTERÝ JE URČEN PŘÍMO NA VÝROBU MLÉČNÝCH PRODUKTŮ.
Smetanová mlékárenská kultura je klíčovým prvkem, který se používá pro výrobu mléčných výrobků, zejména takových, kterým se říká fermentované - tvarohu, sýrů různých typů a také probiotických produktů. Ocenit lze na ní technologický postup, jelikož správným způsobem zajišťuje fermentaci a v podstatě neuvěřitelným způsobem umožní změnu senzorických vlastností mléka tím, že mění vzhled, chuť a vůni. A co je nejdůležitější, tak v podstatě tím prodlouží i samotnou trvanlivost produktů, které vyrobíte v domácím prostředí.
Smetanová kultura - pro výrobu sýrů a tvarohů je zcela bezpečná, není třeba se obávat, že budete používat něco nezdravého. Její prvořadý úkol je právě bezpečná a kvalitní výroba mléčných potravin. Díky ní můžete vyrobit velmi široký sortiment výrobků, stačí se držet návodu a uvidíte, jak je jednoduché si některé produkty vyrobit i v domácím prostředí. Se smetanovou kulturou se totiž ani začátečník nemusí obávat, že to nezvládne.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
